jäklar va orättvist..

Läste i gårdagens tidning att Littorin kan komma att få 1 344 000 kr för att han säger upp sig. Vad händer om Du eller Jag säger upp oss ?

Jo reglerna som stramats åt av den nu sittande regeringe med Littorin som arbetsmarknadsminister har bestämt att …Säger Du upp dej själv blir du avstängd från a-kassan i 45 dagar, sedan får du 7 arbetsdagars karens.

När du sen får ersättning heter det 80 %, men det är det få som får eftersom det finns ett tak på 18 700 kr. TCO bedömmer att var fjärde arbetslös får 80 % av sin inkomst, övriga lägre. Jag tycker att det är orättvist, väldigt orättvist att om man säger upp sig från en ministerpost får man 100 % av sin inkomst på en gång. Skaffar dom sedan ett nytt jobb ska den inkomsten redovisas och dras från ersättningen.( om dom varit ministrar i 6 år har dom även en statsrådspension)  Om jag skaffar ett nytt jobb mister jag min ersättning från a-kassan och någon pension att leva på torde man väl inte få.

A-kassan ska ju vara min fallskärm om jag själv eller min arbetsgivare säger upp mej. Men helt klart är våra fallskärmar sydda av olika tyg. Ett tyg som håller i all evighet och ett som ganska omgående mister sin förmåga att skydda mej.

Ja jag vet att jämförelsen kanske är långsökt, men tänk efter ! Är det rättvist ?

Om jag skulle kunna få 1 344 000 kr för att säga upp mej, tror till och med att jag skulle kunna tänka mej att bli uppsagd för den summan. Nä orättvist det är vad det är, alla fall i min värld.

På söndagkväll hamnade vi i en film, en film som handlade om ett par som förlorat sin son i tsunamin, dom befann sig i thailand och skulle vidare till burma. Dom  hade fått indikationer på att en vit pojke fanns där i en by.

Vi älskar thailand och känner starkt för de som drabbades av tsunamin ( vi hade tur och lämnade khao lak 72 timmar innan tsunamin slog in) så därför fortsatte vi att titta på filmen trots att vi missade början…i tron att det skulle vara fina bilder och en bra film,  Det visade sig vara ett misstag.

Det var en av de sämsta och mest vidriga filmer jag sett..kunde dessvärre inte sluta titta, trodde inte mina ögon och förstod inte hur dom skulle få till ett slut på filmen…den var äcklig och grymt psykologiskt..usch. När man tänker på vad de anspelade på för katastrof blir man bara ledsen och förbannad. Hur den slutade ? Ja mitt i allt bara slutade den, precis när jag sa..undrar hur dom ska få till ett slut ? Jag vet inte vad den heter men den gick på tv 1000 drama och slutade efter midnatt….

Nu får det vara bra för denna gång. dag två på semestern har knappt börjat, jordgubbarna börjar mogna och rabarbern är god…trevlig dag på er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.