vad är det för ord ?

Lördag ..igen. Solen skiner och det är lite varmare i luften än i går. Tack för det vädermannen.

Tror att det blir en tur med kanoten på kvällskvisten, måste kolla om bävrarna är kvar. Nu närmast väntar solen, korsord och lathet. Sen till svägerskan som bjutit till kaffe.

Men först så måste jag fundera lite…funderar över de ord jag hör på radiosporten. Han gör en birdie, Slog 2 över par, Gjorde en bogey på 8:e hålet, slutade ett under par, En eagle på 9:e hålet…

Dessutom kan dom göra en fyrboll, en kopp eller en albatross. Är dom riktigt finurliga kan dom få till en tvåboll eller en chip. !!

Alltså visst är det bra galet språk dom håller på med inom golfvärlden.. Jag har då svårt att hänga med.  I vilken annan sport pratar man i  termer ? Ja kanske inom amerikansk fotboll och baseball, men det refereras ju inte alldeles för ofta i svensk radio.  Jag vet att det är bra när man gör en "hole in one" och när man tar fram puttern då är man väl "putt" för att det gått dåligt eller ????

Sen tycker jag ni ska läsa på debattsidan i vk. artikeln heter " ramla inte i gratisjobbfällan "   om ungdomar och gratisjobb. dvs dom får provjobba gratis hos arbetsgivare för att se om dom "duger"..sen prövar man nästa och nästa och så har hela sommaren gått och arbetsgivaren kan på så sätt driva sin rörelse utan lönskostnad och ungdommarna är unyttjade i tron att dom ska få ett sommarjobb…lösningen = kollektivavtal och shyssta villkor.. Läs artikeln och reagera.

 

Idag fyller Monica H år så här kommer ett grattis…   ( å kusin eva, jag missade dej när du fyllde år så du får hänga med på den här, lite sådär i efterskott )

Kerstin och Kristina har namnsdag så hurra för er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.