tiger cave

Ett av mina favoritprogram på tv slutade just. Programmet heter " amasing race" och går på kanal 6, söndagar kl 19.00. Programmet har visats i olika upplagor i flera år. Samma upplägg och programledare men olika medtävlare för varje säsong.

Det är mitt favoritprogram av olika anledningar. Dels för att det är ett program där man i två manna lag tävlar sig runt jorden, de löser olika uppgifter under sin väg runt.  Jag skulle vilja medverka i ett sådant program..hallå alla programmakare, jag o T finns här och vill vara med..

Andra anledningen är lite "annorlunda" här kommer en förklaring. För många år sedan när vi besökt vårt favoritlland Thailand och där besökt tempelområdet " tiger cave eller Wat tham sua " utanför Krabi i södra Thailand satt vi och såg programmet. Tempelområdet var då inte så stort som det är i dag. ( vi har besökt det 5 gånger nu ) Där kan man gå 1237 trappsteg upp på ett 600 m högt berg, ett berg med en makalös utsikt och med fina buddahstatyer. ( kan tillägga att det är Jävul..kt jobbigt att gå upp eftersom inget trappsteg är det andra likt och i bland är det så brant att det känns som man går på en stege men när man efter ca 45 minuter är uppe är det värt all svett och alla svordomar)  man kan besöka en dal där munkarna bor och man kan gå in i ett tempel där själva "tiger cave " finns.

Vi hade då gått de 1237 trappstegen och in i munkarnas dal. När vi sedan satt hemma och såg på programmet så befann sig de tävlande just vid " wat tham sua"..Vi följde extra noga med i programmet eftersom vi "just" varit där…Men opps vilken överraskning vi fick. Det visade sig att vi missat själva "tiger cave" och templet man kunde gå in i..

Vad göra ? Jo resa tillbaka såklart. Resa tillbaka och gå in i templet, träffa mukarna och se alla statyer och grottan där tigern sägs ha bott. Helt galet att man på ett tv programm från amerikat får se det man gått förbi utan att se…Men nu har vi sett det 4 gånger så vi har väl tagit igen missen..

här kommer några bilder från området

Figuren uppe på toppen  åren 2004   och  2009

på väg upp..och ja det är såhär brant och värre

 

tempelområdet

 en munkbostad

Ja…nu fick jag ett återfall, måste nog tillbaka fortare än kvickt..

Här regnar det och har gjort så hela dagen. Tur att vi for en sväng till vänner i Vännäs, inte för att vädret var bättre men kaffet var gott och sällskapet trevligt.

Tjohej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.