ny granne

Jag var ju lite frågande ifall jag skulle fara vilse i morse, om jag skulle behöva stanna och krama ett träd och fundera vart jag skulle , men jag kom dit jag skulle…Nu är dagen gjord och nu rullar det väl bara på mot hösten och vintern..

Här har det varit dåligt väder hela dagen, borde varit någon annanstans, där man fått se ut såhärtyp i Umnäs hos släkten..hej på er.

Sen har vi fått en ny granne, han är en jäkel på att leva om, dag som natt. Han slamrar, dundrar och lever rövare. Sen flachar han med ljuset  också. Han är riktigt duktig med hammaren också..hans namn är Tor, allmänt kallad för åskguden.

Jo det är nämligen så att åskan har gått här  ganska  ofta i sommar, ibland har vi undrat vilka moln som kan ge åska, men brakat och dundrat har det. Men så länge han inte drämmer hammaren i huset så får han väl hålla på, grannen.

Ähhhhh…jag sitter just nu framför tv:n och där visar dom bilder på minkar som föds upp i så små trånga burar att dom blir "tokiga" dom börjar äta på varandra, döda minkar ligger inne i burarna hos dom andra. Kadaver slängs utanför burarna på ett miljö"farligt" sätt…Dom får ingen vård för sina skador..dom har inte en chans att bete sig någorlunda normalt. Dom har inte tillräckligt med vatten och mat.

 Men fy..n så obehagligt. Allt detta för att några vill glida omkring i en päls. Näe ..köp en vanlig jacka i stället      OBS! ínte en dunjacka med dun ryckt från levande djur. Sen tycker jag inte att det är rätt att släppa ut minkarna i 1000 tal heller så dom blir ihjälkörda och annat. Men varför föda upp dom överhuvudtaget ? det fattar inte jag. 

Fy nu måste jag byta kanal, jag äcklas och kommer att krama min syntetjacka i natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.