skidor

Onsdag kväll, mitt i veckan kvällen. Solen skiner igen och det är rätt ok.

Jag har lite funderationer kring vad man ser och vad man upplever. Kan konstatera att det finns tomtar lite överallt, har stött på några i veckan faktistk. Vart ? Haha det säger jag inte men dom finns helt klart och dom är några stycken

Nästa som påminnde mej om vintern skedde i dag. Jag mötte en bil med 3 par slalomskidor på taket ??!! Otroligt, känns lite väl tidigt, kanske inte om man befinner sig i Abisko men här i Sävartrakten, då känns det konstigt

Till annat. Såg på tv igen om dessa smä minkar som inte har det så lätt, där i sina burar hos uppfödarna. Jag tycker det är bra att djurrättsaktivisterna har bytt strategi, (hoppas jag i alla fall.) Tycker det är bra att dom visar bilder på hur det är istället för att släppa ut 1000 tals minkar i det fria. Dom möter ju en säker och otäck död där med. Men nu får vi andra se hur det kan se ut, och jag tror att fler kanske tar aktivisterna på allvar nu.

Sen är det jäkligt beklagligt att de som har "makten" att styra upp uppfödningsverksamheten inte tagit frågan på allvar, men nu, nu när det blir offentligt då ska man minsann ta tag i det hela. Men antagligen startar man väl upp en enmansutredning som ska pågå i 2 år och under tiden lider djuren. Beklagligt är det också att de som tycks vara seriösa uppfödare och höjdare inom sina organisationer ser ut att vara lika dåliga själva. Minns bara hur det var för de när det gällde grisarna för ett tag sedan. Nä igen…sluta med uppfödning för pälsarnas skull, köp en vanlig jacka.

Men det här blir väl en valfläskfråga det med, hoppas bara att fläsket inte kommer från en olycklig gris.

I övrigt har jag hämtat resekataloger…mummma…lockande och dyrt. men härligt, härligt, inte farligt farligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.