ut i en låda och arbetarpartiet

I dag har jag haft utbildning i första hjälpen och hjärtlung räddning. Har genom åren haft ett antal sådana utbildningar på uppdrag åt alla möjliga  Kurserna har haft olika antal deltagare. Allt från 35-40 personer som i ett dike en tidig söndagsmorgon lärt sig framstupa sidoläge och tryckförband, till 10-12 personer som i en kall garagelokal fått lära sig hantera syrgas och sätta andningstub,  i läskiga skogen har vi lärt ut krigets skador m m.  Men dagens kurs tog nog ändå priset. Två deltagare på en L-ABC utbildning. Otroligt roligt och verkligen annorlunda. 

Fast vi var ju fler än 3 i rummet, vi var ju sex st även om 3 inte var i allra bästa skick..3 av oss tog vägen ut i en låda.

Ja det var det, det. Nu till mer allvarsamma saker.

Det riktiga arbetarpartiet..så här arbetarvänliga är dom..här kommer några sk förbättringar för oss arbetare

Antalet anställda inom vård, skola och omsorg her minskat med flera tusen personer sista åren

Anställningsskyddet är urholkat. Fritt fram för arbetsgivare att anställa på visstid i 12 månader och sen med kniven på strupen på facket kan man förhandla till sig ytterligare 12 månader. säger facket nej så blockerar man den enskildes rätt att processa i frågan..

500 000 löntagare har lämnat a-kassan, varför ? jo för den försäkringen har man gjort både dyrare att vara med i samt att man sänkt ersättningen, allt för att den arbetslösa arbetaren inte ska luta sig tillbaka och inte söka jobb…utan man ska motiveras till jobb 

44 000 sjuka löntagare har med buller och bång slängt ut från sjukförsäkringen för att man anses från en dag till den andra blivit frisk, för det har någon  bestämt utifrån regeringens nya regelverk…ut och sök jobben…i konkurrens med alla andra.

Nedlägging av arbetslivsinstituet och minskade anslag till arbetsmiljöverket som har till uppgift att se över, hjälpa till och utveckla våra arbetsmiljöer

Senaste förslaget är att om du som arbetare blir uppsagd för att "du inte passar in på arbetsplatsen"  och du vill ta en tvist i frågan ( tvister kan ta år att lösa) så ska du enligt förslaget gå på a.kassa i stället för att få lön från din arbetsgivare, Hur många törs/ vill / kan då höja sin röst.

Samma sk arbetarparti vill ju göra a-kassan obligatorisk och det är regeringen som sätter villkoren, bestämmer avgiften och ersättningen i a-kassan. vilket innebär att dom kan höja avgiftern till ex 500 kr i månaden och sänka ersättningen till 200 kr per dag eller någon annan siffra. och du som arbetare har inget val..du måste vara med.

Huuvva , man ryser av tanken på hur det har blivit och hur det kan bli. Människosynen känns lika livlös som dockorna i lådan..stendöd

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.