ödessymfonin

usch..nu har vallokalerna stängt och över Sverige dånar nu ödessymfonin.

Måtte det gå rätt väg nu, annars har vi en tuff tid att vänta. Ja jag tror minsann att sjukförsäkringen, obligatorisk a-kassa, höjd avgift till a-kassan, sjänkt ersättning från a-kassan, hög kostnad för att besiktiga bilen, köp din egen sjukvård, köp den egen skolskjuts, ännu färre lärare, färre personal i skolan ( men strängare regler) dåligare vägunderhåll och utförsäljning av det sista Sverige äger är delar av vad som står på spel om i min värld "fel sida vinner"..

.Å framförallt kommer livet för oss fackligt förtroendevalda att bli mycket mycket sämre, vi kommer nog att få jobba fackligt men då på fritiden och inte på arbetsplatserna där vi behövs.

Man ha redan börjat styra upp det, det finns ett förslag från alianssidan att man som nyanställd inte ska få gå fackliga kurser förrän man varit anställd i 6 mån och sen ska arbetsgivaren ha rätt att skjuta på utbildningen i 6 mån…Då går våra nyanställda miste om försäkringsutb, grundutb i arbetslivslagar m m. och vips så har man gjort det fackliga arbetet och fackets roll , arbetstagarens kunskaper betydligt mindre…ett smart drag ffrån arbetsgivaren, svenskt nöäringsliv  och för de som dissar facket..

En annan ödessymfoni som låter är den kring de anställda inom försvarsmakten som i morgon måste skriva på ett avtal/kontrakt/övernskommelse om att dom ställer upp på utlandstjänst. Det gäller alla, militär och civil personal. Förut byggde utlandstjänst på frivillighet. Vi hade en allmän värnplikt, vilket gav ett stort antal sökande till utl.tjänsterna. Man kunde bland de sökande välja ut de som var lämpligast / de mest kvalificerade för uppgifterna.

Nu har vi ett försvar som består av frivilliga. Den breda basen finns inte. Nu måste man skicka ut den personal som finns.Men vad händer med de som inte kan, vill, orkar åka på utlandstjänst. De som för många år sedan började jobba inom försvaret och inte alls under sina år haft ambitionen eller önskan att åka utomlands. Skriver de inte på sina avtal/kontrakt riskerar de att bli uppsagda då, eller ?

Vilka kommer att lockas till det frivilliga försvaret i framtiden, riskerar vi att delar av vårt Svenska försvar i framtiden kommer att bestå av extremister, vapenfixerade osv. Dessa kan kanske i framtiden vara de som i utlandet går under Svensk flagg..öde säger jag..

Jag säger som en som jag mötte i fredags, han sa…- fy bubblan så spännande det blir på söndag, du vet det kan ju gå rent åt h…vete. Ja jag håller med, det kan gå dit på många olika sätt.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.