valfusk ?

Regnet öser ner och hostan håller i sig..bra start på helgen…

Har kunnat höra en del på radion i dag och jag börjar nu fundera kring det här med riksdagsvalet.

Från den ena oreten efter den andra rapporteras det om oklarheter eller fel vid söndagens val. Röster har glömts bort – folk har nekats att rösta – röstlokal har lämnats obevakad – ogiltiga röster har hanterats felaktigt – röster har räknats fel osv.

Alltså varför sker det här just i år ?

Eller är det så att det alltid har varit sådant här "slarv" i samband med riksdagsvalen ? Eller är det en slump att allt annat kaos sker just nu när ingen fick egen majoritet ? Eller är det så att man just på grund av att ingen fick egen majoritet  man nu "kommer på" att man gjort fel ? Eller vad beror det på ?

Jag vill fasiken veta, för är det så här det egentligen går till, då vete fasen om jag vill rösta. Sverige brukar ju sända ut kontrollanter till andra länder som inte anses klara av röstningsförfarandet ordentligt. Kanske vi ska sopa framför vår egen dörr också.

Omval pratas det också om på vissa ställen, men vadå ? snacka om att man då kan taktikrösta utifrån hur det nu blivit. Vad är det för demokrati då ? Då lägger man ju rösten där den mest behövs, inte utifrån ideologi eller annat som avgör hur man ska rösta.

Näe, jag blir bara så less. Less innan söndag, less och spänd under söndagen och lessare nu. Skärpnig, se till att få klart det hela och sen tar "ni" tag i Sverige och ser till att vi alla får ett drägligt liv både på och utanför arbetsplatserna, i och utanför hemmen, i samhället där ingen ska vara utanför, i skolan där alla ska vara trygga och säkra, på sjukhusen där ingen vill vara. och överallt annars också..Se så..jobba på

Psst ! Kusin Pelle..du fyller år i dag…stort grattis från oss

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.