käka myror ?!

ojdå, det här var inte bra, nu har det gått många dagar sedan jag skrev något, men tiden har som inte funnits. Så nu får det bli en kort resumé av tiden som gått.

Kursen om lagar i arbetslivet är genomförd, vi handledare sa tack o hej till ett mycket glatt och kunnigt gäng som nu vidareutveckla sina kunskaper och mer än väl hjälpa och stötta sina arbetskamrater/medlemmar på några av västerbottens arbetsplatser. Å tro mej, som klimatet på (i alla fall inom tillverkningsindustrin av alla de slag,)  har blivit/håller på att bli, på våra arbetsplater,  så är det viktigare än någonsin med en stark fackförening, kunninga förtroendevalda och enade medlemmar. Själv fick jag mersmak för att vara handledare i dessa frågor, så…det kommer mera.

Såg härom kvällen på årets Robinson på tv. Ja vad ska man säga om en del som blivit uttagna till tävlingen. Hur tusan kan man efter så många säsonger vara helt ovetande om hur det skulle vara. Klaga över att det inte finns en handduk , man är smutsig,  hungrig, less, ifrågasätta om man verkligen beöver eld., säga att  man behöver inte äta på ett par veckor, jag vill bara "chilla", varför ska vi jobba, tänk så bruna och fina vi ska vara om ett par veckor osv.. Helt jäkla ofattbart tycker jag. Säger inget om det vore första programmet någonsin och ingen visste vad det gick ut på eller vad som väntade men , hallå …

Tänker på  en av deltagarna  Han kunde inte äta mer kokos, inte mer än vad han ätit under dag 1. Han bara dricker vatten och han anser sig inte behöva mer än det heller, Han fick till svar av en lagmedlem att " det finns ju myror att äta "  Han svarade då..Vaddå käka myror…skämtar du med mej ?

Nä kom ihåg vad Baloo sjöng

Och vill du av myror få munnen full
Så ta en titt under sten och mull
Och kanske – Smaka på dom..!
"Äta myror?"
Det är världens käk,
kittlar dödsskönt i kistan

Så det är bara att äta på och se glad ut. Fast det är klart han i Robinson kallas Gurkan och en gurka består ju mest av vatten så…han kan nog överleva på just vatten..

I går var jag på födelsedags middag hos Kicki..en jättetrevlig afton med god mat och jättetrevligt sällskap. Det är roligt när man träffar nya människor som man sen bara vill träffa mera, för dom var så roliga. Ser fram mot nästa träff med dessa fantastiska kvinnor

. Men här kommer Kickis grattis i alla fall.

I övrigt har vi promenerat, städat, sovit och fixat i garderober i helgen. Nu väntar en ny vecka med samma gamla frågor….tur att det finns annat att se fram mot.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.