(h)jul

Jaha, då var den här veckan igång då. Verkar bli som alla andra veckor. Ser fram mot slutet av veckan när det vankas middagar och trevligt sällskap.

I dag har vi haft styrelsemöte med IF Metalls avdelning 4. Vi har mycket att ta tag i och tänk om vi hade helt fria händer, obegränsad ekonomi och tid. Då skulle vi göra underverk, göra skillnad för våra medlemmar, utveckla och stärka medlemskapet.  VI inom fackföreningarna måste tillsammans med våra medlemmar komma på och genomföra det som gör skillnad för oss arbetare, för oss som är medlemmar.

Det måste bli skillnad på att vara medlem och att stå utanför. Det måste bli ett slut på att kunna åka räkmacka på andras solidaritet och att andra betalar. Undrar om en del som inte är medlemmar gör likadant  i golfklubben , när dom ska in på krgogen, i barnas hockeyklubb osv.  jag är med men någon annan får betala.  hupp!!!!!! jag pratar inte om er som har en annan ideologisk syn eller av andra skäl väljer att inte vara med. alla är fria att ha sin egen åsikt och göra sina val, jag talar om de som sympatiserar och tycker som övriga medlemmar men inte ids vara med och finansiera det hela….

Ju förre som väljer att vara med, desto svårare kommer det att bli att förhandla och försvara löneläget, vilket i längden ger lönedumping, övriga villkor på arbetsplatserna kommer också vara svåra att behålla om vi blir en svag och tunn organisation.

Nog om det.

Dagens diss – går till dej som idag inne på en av stans klädaffärer lekte kurragömma med ditt barn medans du väntade på din kompis..hallå ! en affär är ingen lekplats. Ni stojade och ropade och du som var vuxen räkande högt och tydligt till 10, ylade sen nu kommer jag…barnet sprag  runt och kastade sig tillslut under en klädställning så den höll på att välta. man häpnar !

Dagens hiss – går till personalen på Resia här i Umeå, alltid lika proffsiga och trevliga, redo att hjälpa till och vips så är allt fixat. Sen brukar det komma ett vykort som önskar en välkommen hem eller ett som önskar en trevlig resa. Ja vi har bara goda erfarenheter av dem, så även idag.

Sen en sista undran, varför har man däck på en båt ? är det för att man ska ha någonstans att fira (h)jul ?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.