annars flyttar dom

Har den senaste tiden stört mej på höga chefers bonusar och höga löner, ja vi pratar miljoner i månaden. Alltså vem är värd så mycket pengar varje månad, vad uträttar dom för underverk ? Inte är det väl nutidens "herlules storverk" som dom gör eller ?

Den senste i raden som stört mej är nya vd:n för Electrolux. Han är rekryterad från USA och får en " ersättning" som dom skriver, en "ersättning" på nära 75 miljoner/ år. Ja men alltså, vad är det frågan om. 75 miljoner kronor !

I bland så hör vi att Svenska chefer , bra chefer måste betalas bra, ha höga löner, annars flyttar dom utomlands..jaha, om vi nu i Sverige har så bra chefer ena dagen att vi måste betala dom kvar i landet, varför måste vi då hämta hit en från USA som ska ha en " astonomiskt hög ersättning" . Jag fattar det inte. Hur mycke får arbetarna på Electrolux då, förmodligen finns inga pengar över till dom. Tänk om vi arbetare kunde ställa samma krav, högre lön tack , annars flytttar vi utomlands. Flytta då säger man, det finns nya arbetskrafter att köpa. Hämtar man arbetskraft ( arbetssäljare) från  utlandet till våra jobb i Sverige får dom i många fall jobba svart, under minimilöner och under usla villkor. Rättvist eller hur ?

I Ryssland så vill arbetsgivarna ( borde överallt heta arbetsköpare, för dom köper våra tjänster, dom ger inga jobb) ha fler visstidsanställnngar, svagare anställningsskydd och upp till 60 timmars arbetsvecka. Jo det låter det. Man brukar ju säga att "ryssen kommer, ryssvärmen är här, eller att kylan kommer från ryssland" måtte inte denna galenskap komma hit den också. Men det är väl bara en tidsfråga så vi kan väl börja räkna dagarna här och nu…1.2.3.4.5.6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.