hur ?

Men huvva vad det blåser ute. Drar mej till minnes när jag var liten och bodde i Umnäs , ca 6 mil ovanför Storuman, i fjällen typ. Det stormade friskt den dagen och Mamsi hade med spark hämtat mej på skolan och vi stannade till vid affären för att ta med matkassarna hem.

Precis när hon och en av "tanterna" i byn kom ut så fick dom syn på mej och sparken flygandes över vägen. Ja, en virvelvind tog tag i mej och sparken och tog oss med på en  flygtur. Redan där hade man de talanger som i dag tar mej och andra på flygtur mot blåkulla, samt att där lades grunden för sången som en annan Carola fått låna  " fångad av en stormvind". Att jag sen tycker att det är lite obehagligt när det stormar ute är ju en annan sak.

Nu till en fundering. Det finns krämer mot åldrande, krämer mot torr hy, skydd mot uvs strålning och fotsvett. Man kan till och med skydda sig mot sköra naglar och dålig hårväxt. Men hur, hur skyddar man sig mot energitjuvar ???? Jag vill veta för dom finns ibland i min närhet och jag behöver all min energi själv.

Dagens diss

Regeringens förslag på förenklingar för arbetsgivarna som återigen kan bli försämringar för arbetstagarna,Det gäller lagrådsremissen om  förändringar i arbetstidslagen när det gäller övertid och mertid. Kravet om att arbetsgivaren måste söka dispens hos Arbetsmiljöverket för att använda extra övertid och mertid per kalenderår försvinner. I stället införs ett tak på max 150 timmar extra övertid eller mertid om situationen inte går att lösa på annat sätt. Dessa förändringar gäller bara arbetsplatser utan kollektivavtal. Men lätt att säga nej då ??
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.