senaste veckan

Så då var man åter i vardagen igen. En kort snabb summering av de dagar som gått.

Vari i Berlin i 5 dagar. Fantastiskt väder, bra mat och ett mycket trevligt resesällskap. Har bland annat besökt Slottet Sanssouci, Fredrik den stores sommarresidens, Cecilienhof där Truman, Stalin och Churchill höll sin konferens, Potsdamkonferensen för 65 år sedan och efter 2:a världskriget delade upp Tyskland. Ett mäktigt styrelserum där man tyvärr inte fick fotografera .=(.

Besökt Resterna av Berlinmuren, det är svårt att ta in att människor stått på ena sidan muren, sett en annan del av världen och samtidigt insett/ trodde att "dit kommer jag aldrig" , tur att den revs.

Ett annat besök som vi gjorde berörde mej. Det  var besöket på Sachsenhausen, ett nazityskt och sovjetiskt koncentrationsläger i staden Oranienburg. Lägret öppnades 1936 och 1945 hade ca 220 000 passerat lägret och mer än 30 000 dött. Tror inte jag behöver kommentera det besöket speciellt mycket, ni kan titta på bilderna nedanför.

Glienicker bron ,där spioner från öst och väst utväxlades under "kalla kriget", brandenburger tor, checkpoint charlie, Kulturfestivalen i Kreuzberg ( besöktes av 350 000 personer) var andra intressanta besök under våra dagar i Berlin. Vi träffade även representanter för SPD ( tyska socialdemokraterna) samt att ett möte med IG Metall var inplanerat men, detta möte uteblev tyvärr. Shopping, saitseeing m m hann jag också med. Tackar mitt resesällskap för trevligt och roligt resesällskap i Berlin..ni är bäst 

Sen fortsatte min resa till Stockholm och IF Metalls kongress i 4 dagar.   IF Metall kongressen tror jag jag återkommer till senare, men jag kan i alla fall avslöja att jag var uppe i talarstolen och talade inför ca 600 personer och en webbkamera..

Nu kommer några bilder från Berlin

strukturbild av Berlinmuren

 Glienicker bronToaletter i barack 38/Sachsenhausen

Berliner Dome

 Carola i Berlin

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.