allergisk

I dag har jag lärt mej något..händer inte varje dag, trots att det borde vara så.

Jag har förmånen att vara uttagen i en Europastudie för lungsjukdomar, studien har i mitt fall pågått i 20 år. Man bli slumpvis utvald, bara sådär..rätt fränt faktiskt. Hoppas bara att Fru Fortuna gör samma fynd alltså att hitta av mej ibland alla andra.  Vi är 1200 personer i Sverige och jag antar att det är ungefär lika många i de andra länderna som är utvalda, uttagna, dragna, eller vad man nu kallar det. I dag var jag på kontroll igen. Studien har utvecklats så nu görs även ett pricktest bland annat.

Det jag där och då fick lära mej var att man kan vara ALLERGISK MOT KACKELACKOR !!!!! Ja att man mentalt kan vara det, det vet jag om, men att man fysiskt kan vara allergisk hade jag ingen aning om. Ni ska tro att det kröp i kroppen när jag fick veta att allergen från kackelackorna droppades på min arm..så jäkla äckligt. Som tur var så är jag inte fysiskt allergisk mot dessa kryp, det räcker med det mentala.

En sak jag undrat över sen en tid tillbaka är husförsäljnings annonserna i våra lokala tidningar ( och dom är ett antal, verkar finnas fler mäklarfirmor än matvaruaffärer) Jag har konsaterat och funderat över bildern på  husen. Hur tas dom ? Det ser i många fall ut som om man använt en skylift, en helikopter, eller någon annan form av lyftanordning som gör att fotografen kommer upp och bort en bit från huset. Det är ett "från ovan perspektiv"…så min fråga är nu, – hur gör ni ? Hoppas på svar. Till er andra, kolla på bilderna så ser ni själva vad jag menar.

Till de anställda på SAAB i Trollhättan säger jag bara, tack o lov att ni nu ska få era löner ( ialla fall vad man säger), hoppas att situationen reder ut sig till det bästa för er, att ni finner nya jobb, eller det bästa av allt såklart, att fabriken överlever krisen.

Inom vår avdelning IF Metall södra Västerbotten står en del medlemmar inför en tråkig situation. Aztra Z flyttar verksamheten, Armstrong lägger ner/flyttar, Brisab säger upp ett 10 tal. Hoppas verkligen att det löser/löst sig för er. Vi behöver inte fler arbetslösa. Inte med de villkor som gäller när man är arbetslös. En dålig a-kasseersättning ger inte fler jobb den ger bara fattigare arbetare/arbetslösa.

I Idas sommarvisa så sjunger hon att " du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart"..ja det är bara att konstatera att den där "nån" finns, för nu är det väl sommar igen ?. Bra att veta att "nån"  finns, man brukar ju tro att någon annan ska fixa än det ena än det andra, så det är bara fortsätta tro det, luta sig tillbaka och vänta, för det är ju bevisat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.