big brother

                   GRATTIS PÅ FÖDELSEDAN brorsan

 

Sen måste man väl även säga grattis till IF Metallarna på SAAB som i dag fått sina löner.

Sen måsta jag delge delar ur ett klipp från Expressen.  Nnäringsminister Maud Olofsson går till rasande attack mot IF Metalls ordförande Stefan Löfven.
Fullt krig råder nu mellan regeringen och fackförbundet om Saab.
– Naturligtvis har han en politisk agenda. Han är socialdemokrat! säger Olofsson till Expressen. ( Ja jag antar att även centerpartiet har en politisk agenda..eller ?)

"Fackbasen" hävdade på onsdagen i en TT-intervju att regeringen har en dold agenda. Han anklagade samtidigt regeringen för att motarbeta en lösning för Saab

Hon anklagar samtidigt Löfven för att sätta partiets intresse framför medlemmarnas. Den allvarligaste konflikten mellan IF Metall och regeringen på många år är ett faktum.
När Expressen i går mötte näringsminister Maud Olofsson i regeringskansliet blev hon ursinnig när hon hörde vad Stefan Löfven sagt.
– Han har en politisk agenda. Det är ju det det är frågan om, säger hon

– Jag är överraskad över att Stefan Löfven och facket på det sättet helt lägger skulden på ett bolags problem i regeringen.( har facket gjort det?,  det man efterlyser är väl åtgärder för jobben och industrin, men i dessa jobblinje tider kanske det är fel…vem vet )
– Det är första gången en facklig företrädare kritiserar regeringen och inte riktar någon minsta kritik mot en bolagsledning som inte ens betalar ut lönerna till sina anställda.
Blir du överraskad?
– Ja, över tonläget. Att han kritiserar regeringen är jag van vid, han är ju socialdemokrat

Alltså hur tänkte du nu Maud O. Det vore väl själva den om inte IF Metalls ordförande engagerade sig i sina medlemmar på SAAB, även bland under leverantörerna har vi  medlemmar som kräver att facket ska göra sin röst hörd i sådana här sammanhang…och helt rätt, vad gör regeringen ? Jag såg själv  hur ministern på tv i helgen frågade reportern vad regeringen skulle göra, och att regeringen hade beredskap över midsommar, ministern själv skulle vara i Stockholm hela helgen minsann…känns tryggt.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.