när ska man sluta

Tjohooo ! Idag börjar jag med att säga Grattis till min svägerska Ann-Britt som fyller år…tjohoo !

 

Hörde Reinfeldt på radion i dag..Reportern ställde en fråga kring dagens sjukförsäkring  och den förlust som aliansen led i förra veckan när man i riksdagen röstade om förändringar i dagens sjukförsäkring. Reinfelst sa sig vara bekymrad över "syftet" med omröstningen för han och de andra kan ju faktiskt nått fram genom  att – sjuktalet i Sverige har gått ner samt att antalet sjukpensionärer m.fl har minskat !-

Ja men självklart säger jag, självklart har det minskat, Folk får ju knappt vara sjuka, man har inte råd att vara sjuk samt att man i många fall tvingas ut på arbetsmarknaden igen. En fråga som jag ställer mej är – har Svenska folket blivit friskare av de nya reglerna ?  Svaret är enkelt, svaret är nej. 

Sen fortsatte Reinfelst med att han kände oro över att Juholt och SDs Jimmy Åkesson allt oftare röstade likadant. Ja men självklart känner han oro, eftersom Aliansen då förlorar i omröstningar, det är sunt att känna oro då man vet att man kanske förlorar. Men kände han lika stor oro de gånger när Åkessons gäng tryckt på knappen till Aliansens fördel ?? Jag tvivlar. Då var/är det nog rätt okey oavsett vad man tycker om SD.

Men det slutar inte här, Han Reinfeldt var just på tv också. Där framkom att det kanske inte i framtiden ska heta pensionär, det kanske ska heta "senior" och att man kanske inte i framtiden ska ha en "åldersgräns" på när man inte längre behöver jobba. Han fick frågan om han själv trodde att han jobbade vid 80 års ålder ? Jo om han fick vara frisk så kunde han nog tänka sig att jobba långt  upp i åldrarna.

Ja, visst är det enkelt att säga, när han (liksom jag), inte lyfter tyngre än en pärm på dagarna,  Men han inte jobbar skift,  står inte  i bullrig miljö,  hanskas  inte med farliga ämnen,  jobbar inte underjord,  hinner/får gå på toaletten när han behöver, hinner säkert  äta på sin rast,  har  inte statiska arbetsuppgifter som sliter på kroppen även om man inte lyfter tungt,  har inte  ett så lite arbetsinnehåll att hans moment är över på 1 minut…osv osv. Då är det lätt att säga att man ska  jobba länge.

Få av IF Metalls medlemmar orkar jobba tills de fyllt 65. Ska vi drivas mot att arbeta längre då måste verkligen pengar satsas på arbetsmiljö, arbetsinnehåll, arbetsupplägg och villkor  annat som gör att folk stoppar. Allt det här gäller såklart inom många andra sektorer än just IF Metalls avtalsområden. Så Aliansen ordna dansgolv och orkester innan ni bjuder upp till dans..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.