jag blir yr i huvudet ..av

Sådana här kommentarer av högavlönade gubbar ( i det här fallet) gör mej så förbaskad att jag blir yr i huvudet

Kvinnor som jobbar i Kommunals låglöneyrken får skylla sig själva. De kan ta andra jobb om de vill ha högre lön. Det tycker industriföretagens förhandlingschef Anders Weihe. Jaha, då var det dags igen för alla kloka förståsig påare till män att uttala sig igen. Hur i hela friden kan man som förhandlingschef uttala sig på detta vis ? Vilka signaler sänder man till de människor man eller kvinna som jobbar inom barnomsorgen, inom äldrevården. Kanske till och med tar hand om hans och hans kollegors barn och gamla föräldrar. Kanske blir det någon av dom som ska torka era rumpor på ålderns höst, se till att ni får i er mat och någongång i veckan får duscha. Se till att era barn eller barnbarn har en trygg, bra och säker tillvaro på dagis Må va att man tycker och tänker så, men var då tyst för g..skull

Christer Ågren, vice vd i Svenskt Näringsliv, säger att höjda kvinnolöner skulle göra fler arbetslösa.
– Det vore förödande för ungdomar, invandrare och andra som behöver komma in på arbetsmarknaden i okvalificerade jobb. Blir lönerna för höga i dessa jobb så försvinner dessa enkla jobb
, Okvalificerade jobb ? är en undersköterska okvallificerad, är en barnskötare okvalificerad ? Anser vice vd:n för Svenskt Näringsliv att det är okvalificerat att ta hand om sjuka äldre, ta hand om barn på dagis och andra jobb inom sk kvinnoyrken…fy fasiken så nervärderande och kränkande. Man ska väl inte önska ohälsa till någon, men visst kliar det i fingrarna att ta fram en w-docka

Christer Ågren vice vd i Svenskt Näringsliv menar att problemet med låga kvinnolöner beror på att en för stor andel kvinnor har arbeten som går fort att lära sig och där de anställda lätt kan bytas ut mot andra.
– Det vore bättre för dessa kvinnor om de utbildade sig för att klara mer kvalificerade yrken, fortsatte han.
 Till vilka yrken ska dom utbilda sig ? till vd:ar ? Planen från många arbetsgivare inom mansdominerade arbetsplatser är ju i dag att göra jobben så enkla och innehållslösa att även den personalen ska vara lätt utbytbar. Tempotiderna krymper till någon minut och du gör samma sak hela tiden. Ge exempel på mer kvalificerade yrken som man kan utbilda sig till, och förklara också hur man ska ha råd med det när man "förenklar" reglerna och bidragen för studier.

 Lönen sätts utifrån vad branschen har råd att betala. För de kommunanställdas del utifrån vad som är möjligt utifrån de skatteintäkter som kommer in. Och skattebetalarna är inte beredda att betala mer i skatt för att höja de kommunanställdas löner. Så enkelt är det, förklarar han.
Anders Weihes lösning för den som inte accepterar detta är att byta arbetsgivare.
– Det är ju faktiskt frivilligt att arbeta som kommunalt anställd, säger han.
 Ja visst är det frivilligt, det är alla jobb.  Tänk om ni nu retat upp 40% av kommunals anställda, att dom tar er på orden och slutar, hur ska samhället då fungera, tänk om "mer kvalificerade " människor då får dra på sig arbetskläderna och rycka in på äldreboendet för att göra ett riktigt arbete…då ni.  Det är nästan så attman hoppas  på det. Att kommunalanställdas löner kommer från skattepengarna är väl heller inget nytt. Men det rimmar förbaskat dåligt med jobbskatteavdrag och sådana kommentarer, fast å andra sidan är det ju ett smart drag av regeringen och svenskt näringsliv att driva frågan dit, för då kan man skylla på att övriga vill ha mer pengar i plånboken och sorry….pengapåpsen är tom, det blir inga löneökningar, men sänk gärna era löner så vi kan ge mer till de som redan har mer än du, du okvaificerade, människa som helt frivillligt valt fel yrke…

Förresten så finns inget som heter kvinnolöner, för 1960 kom LO och SAF överens om att ta bort kvinnolönerna ut avtalen…så det så.

Citaten är hämtade ur  tidningen kommunalrbetaren  i dag ONSDAG 6 juli 2011

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.