vilken film

För ett par kvällar sen ( ja det blev tidig morgon innan det var klart) så såg jag en film som jag blev rekommenderad att se för si sådär 2 år sedan. Jag har haft den liggande i en låda och aldrig kommit mej för att se den , men nu gick den  påpassligt på tv och där blev jag sittande. Filmen heter North Country och är ett  Amerikanskt verklighetsbaserat drama från 2005. .Handlar om kvinnorna som jobbar  i järnmalmsgruvorna i Minnesota. Kvinnorna där utsätts för hot, föro­lämp­ningar, grova skämt, sexuella anspelningar och fysiska påhopp. Ensamstående mamman Josey Aimes tar jobb i gruvan och hon vägrar att låta sig kuvas men då får hon nästan hela samhället emot sig

Filmen är stark, irriterande, hemsk, sann och oerhört bra.  Tänk att det faktiskt har varit / i en del fall kanske fortfarande är, så här på sk mansdominerade arbetsplatser. Förhoppningsvis inte lika jä..ligt men ändå. det är upprörande och irriterande.

Jag har själv ingen egen erfarenhet av problemet, Jag har alltid haft schyssta, trevliga, hjälpsamma och bra killar/karlar som arbetskamrater. Det är jag er evigt tacksam för. Men jag säger för den skull inte att det inte förekommer på arbetsplatser i dag, eller för den delen på arbetsplatser nära mej….det har fallit tårar hos andra kvinnor även där. Och förmodligen har inte den sista tåren torkats ..tyvärr.

Men se filmen, tänk till, reagera och agera mot galenskap på arbetsplatser nära dej. Detta oavsett vem det drabbar, oavsett kön och annat som kan trigga andra till att kränka sina arbetskamrater/kollegor….Vi måste ställa upp för varandra och respektera varandra.

En som verkligen står för respekt och verkligen kan se andra människor, låta andra växa är allas vår Monica Hultman…Monica, du fyller år i dag…här kommer en stor stor kram och ett  jättegrattis…=)

Nu..ska jag göra något annat så ..hej för nu

En kommentar

  1. Monica Hultman

    Tack Carola för din grattis hälsning, det värmde inombords. Tårarna rann ner för mina kinder av stolthet,Du är och förblir min vän. Riktiga vänner visar sin omtanke när vi behöver en äkta vän.Du stod på min sida när jag behövde dig. Du vet vad riktig humanitet är, och visar det i handling. De flesta vågar inte ta ställning, men du gjorde det! Tack Carola!
    Kramar i massor!
    Monica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.