första tecknen på..

Happ, då var den här  helgen över. Haft finfrämmande sedan i torsdags.Kusinen med sambo och minsta princessan. Sen fyllde vi på med kusinbarnet snyggaset Moa, kusin med sambo och mitt gudbarn Wilma…många kusiner blev det och oj så trevligt. Det saknades 2 princessor till och gravida kusinen sen skulle kusintjjmaffian vara intackt. Ja till er andra kusiner självklart saknades ni också. En vacker dag hoppas jag kunna samla er allihopa och då jäklar vänder vi världen.

I går så så jag första tecknen…på vintern. Först så spelades sen låt på radion med melodin "ser du stjärnan i det blå", sen kör en bil förbi där rattmuffen var ditsatt och sist på promenaden så ser vi en domherre. Känns inte bra det där.

I veckan så blir det en sväng till Lycksele tillsammans med IF Metalls avdelningar i ö-vik och sundsvall, samt med styrelsen. Trevligt. Blir som en del resande nu, var en kort sväng till Vilhelmina förra veckan . Sen måste jag väl sätta mej in i avtalsrörelsen som nu även den står för dörren. Har tvärt läst igenom Almegas avtalskrav ( almega är tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation)  och det är 7 krav = 7 svåra år om de skulle gå igenom. Se själva…obs ! förkortad version

Almegas sju krav
 1. Utvecklingen mot mer individuellt satta lönerLöne- och företagsutveckling hand i hand
2. Företagens lönsamhet ska styra lönen, som ska sättas lokalt i det enskilda företaget.                                                                                                                                 3.  Löneförhandlingarna ska ske direkt mellan de anställda och den lönesättande chefen.
4. Bestämmelser om arbetstid och anställningsformer ska bort ur  kollektivavtalen.                                                                                                         5.Alla har inte rätt till löneutveckling
Alla får inte högsta betyg i skolan och ska inte heller få högsta lönen på jobbet.                                                                                                                                  6.Frysta  ingångslöner i 10 år                                                                                                                                              7.Rätt folk på rätt plats
Dagens regler som bygger på anställningstid och avtalsturlistor fungerar inte. Företagen måste snabbt kunna ställa om sin produktion.

Ja, vad ska man säga….?

Vill även passa på att tacka för alla gratulationer som jag fick när jag nyss fyllde en årsring till, samt skicka en grattishälsning till kusin P som fyllde 40 i går…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.