dags igen

Nu är den verkligen här, den där hösten. Det är bara att "gilla läget"

Förra veckan tillbringade jag till vissa delar i Lycksele. Först distriktsråd med IF Metallavdelningarna från Ö-vik och S-vall… Vid lunch på torsdag så tog nästa möte vid. Där var det dags för avdelningstyrelsen för IF Metall Södra Västerbotten och verksamhetsplanering inför 2012.  Tre mycket givande, kreativa och trevliga dagar..tack allihop.

Campingen i Lycksele fylldes hela tiden på med husbilar och husvagnar.Råkade lite "ironiskt" säga att jag "aldrig sett så många med likadana kläder " ( haha, ni vet ju vad man säger om husvagnsfolk) men det mest ironiskai det uttalandet var att många av oss i styrelsen gick omkring i likadana jackor…japp där fick jag på en gång..inte kasta sten i glashus.

Helgen har fortsatt i trevliga andan. lite jobb på lördag, älgköttsoppa i byagården på kvällen och i går så hade vi huset fullt med nära och kära. Tack för alla blommor och all uppvaktning. Så här ska födelsedagar firas, helg efter helg..

Måste bara kommentera en insändare i Sundsvalls Tidning den 28/9. Insändaren är ett svar till en IF Metallare och svaret kommer från regionchefen för Teknikföretagen.

Han anser att det är "oseriösa krav från IF Metall " i årets avtalsrörelse.Han fortsätter med att det råder stor oro på de finansiella marknaderna, kurserna på världens marknader faller och att situationen påminner inte så lite om det som inträffade 2008 då ekonomin gick i baklås. Att IF Metall då i ett sådant läge på centrall nivå slår fast tvingande nivåer och bestämmelser som parterna på lokla nivå har att "rätta och packa sig efter" tyder på brist på verklighetsinsikt och är oseriöst och oansvarligt. Han anser vidare att alla måste rätta munnen efter matsäcken…osv

Ja, det är nu jag inte kan hålla mej längre. Vilka inkluderas i ordet alla ? Har hittils inte hört, läst eller sett någon VD eller chef stiga upp och säga att "nu, nu när det verkar gå åt skogen igen då tänker jag avstå min bonus, mina aktier och jag tänker inte ta ut någon löneökning".. Vilket man inte gjorde 2008 heller…Men alla på golven i fabrikerna, på tvätterierna, i verkstäderna eller vart man nu jobbar, ska alla nu vara seriösa och ansvarstagande.

När kommer en löneökning till arbetarna att passa teknikföretagen, när är världsekonomin och tiden rätt? Att nivåerna sedan sätts centralt är väl inget nytt, men jag tror säkert att om vi fick med oss alla verktyg, inklusive strejkrätten så skulle nog förhanlingar kunna skötas lokalt, men just det verktyget vill man nog att vi lämnar där centralt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.