göra en pudel

Jaha, nu har nästa skandal inom politiken tagit all svensk mediautrymme. Nu är det Juholts hyra som ska ältas och ältas. I går talade man om att det skulle  "ligga honom i fatet" fram till valet 2014…men kära nån, jag hoppas verkligen att det finns andra viktga saker att upplysa oss andra om.

Ja, tro nu inte för en sekund att jag tycker att det är rätt att Juholt fått för mycket i bidrag, nej, tvärtom. Jag tycker det är förjäkligt svagt, oavsett vem som "gör fel". Antar att flera andra politiker nu biter på knogarna och är rädda för att journalisterna hittar deras fel och brister, lik i garderoben och när dom köpt grisen i säcken. Jag förstår inte att politikerna aldrg tycks lära sig, läs på regelverken, bocka av att allt är rätt/gått rätt till. Gör en lathund så slipper ni göra pudlar sedan.

Nästa tv och tidningsnyhet som får mej förbaskad är den om lilla Cornelia 1 år i Jönköping. Hon blev ju ensam satt i en taxi för att åka från förskolan till sitt nattis….!!!! Alltså hur tänker man då som personal, vilka rutiner har man? Antagligen är väl organisationen slimmad till dårskap även där, och då blir det såhär fel men ändå. Tänker på ett ställe som jag känner till.  Där får  vuxna människor som av en eller annan anledning inte får/ska vara kvar på jobbet inte får skickas hem i exempelvis taxi eller bli hemskjutsad OM man inte förvissat sig om att någon anhörig möter upp….! Man får inte lämnas ensam. Men en 1 åring kan enligt rutinerna på detta dagis lämnas ensam i en taxi….helt otroligt. Nu när det blivit offentligt, är ansvariga ångerfulla och rutinerna ska ses över…ja det är väl bra men de skulle setts över innan…reglerverk och lathundar även här.

Nu är det slut i rutan för i kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.