dags igen x3

jaha, då var det dags igen för världsekonomin att förstöra tillvaron för folk. I går så meddelades att Volvo Lastvagnar Ab inte kommer att förlänga visstidskontraktet för ca 450 av arbetarna. ( varav några 150-170 jobbar här i Umeå) ..trist, mycket trist. Tänk om Sverige ändå kunde införa permitteringslön för anställda, likt 24 av 27 EU länder har någon form att stöd till företag/anställda som råkar ut för en tillfällig nedgångI I Belgien går då staten in och betalar permitteringslöner., när företag väljer att permittera eller dra ned på produktionstakten. Den här frågan skulle isåfall såklart gälla för alla på Svensk arbetsmarknad och skulle göra tillvaron llite lättare när omvärlden påverkar.

dags igen nr 2…På vägarna runt/utanför Sävar ( antar att dom finns överallt, men jag kör inte bil överallt så..)så dyker dom upp nu, dom här motionärerna och hundrastarna som inte orkar ta på en reflexväst eller ett endaste litet reflex. Nädå, vi bilförare förväntas se dem ändå. Man ser något svicha förbi och det är bara tur att det inte händer en olycka. Värst är det ju när man tvingas blända av för en annan bil…Nä skärpning, bot och bättring säger jag, I byn på wischan har då till och med hästarna reflexvästar/täcken på sig.

dags igen nr 3…frosten och kylan på morgonen, Men himlen är vackert röd så man får väl glädjas åt det ialla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.