sänk, sänk..

  • Sänk A-kasser ersättningen så blir färre arbetslösa
  • Sänk sjukersättningen så blir fler friska
  • Sänk ingångångslönerna för ungdomar (till att börja med antar jag) så kommer dom in på arbetsmarknaden

Ja att sänka verkar vara melodin för de som tycks bestämma i samhället,de som lever högt/högst upp på hirarkistegen..sänk..sänk sänk,  UTOM när det gäller egna löner, bonusar, pensionsavtal och andra förmånder. Då kan man helt plötsligt inte stava till ordet sänk, man kan endast stava till höj, höj, höj..

I veckan kan vi läsa om Nordeas vd som drunknar i fantasiförmåner med tillgång till en överexklusiv lägenhet i Stockholms innerstad ( dessutom fäller Nordeas ordförande Wahlros följande kommentar i media "Jag skulle gärna höja Clausens lön så att han skulle kunna köpa flera lägenheter"…!) dessutom en pension på dryga 100 miljoner, detta samtidigt som personal sägs upp.

Muller verkar ha säkrat upp sin ekonomi i SAAB medans 500 arbetare kommer att få gå.

Och så har nu riksdagen och regeringen höjt lönerna med 1000 kr för riksdagsledamöterna…1000 kr rakt av. ( summan är nu uppe i 57000 kr/månad + allt annat) Inga tuffa förhandlingar med folket här inte, där är bara nog med förslag och pang med beslutandeklubban.

Årets avtalsrörelse för de inom LOs avtalsområden går  trögt, vi äventyrar som vanligt fabriker, arbetstillfällen, samhället och världsekonomin med våra krav. Svenskt näringslliv som sitter tätt tätt ihop med Alianspartierna är emot. De är till och med emot att fackavgiften ska dras via löneavdrag utan de vill nu att var och en, via avi ska betala in sin avgift. Det kan inte vara annat än för att Jävl..med fackföreningarna, försvåra för våra medlemmar och på sikt urholka fackföreningsrörelsen. Dessutom vill man även leda och fördela vår fritid, ja, fritid. Eftersom man med hårdare krav på övertid, ska kunna bestämma att du ska jobba över när dom så kräver, inte när du kan.

Till sist vill man från bl.a. FP, C och Sv Näringsliv sänka ingångslönerna för undgdomar, då blir dom lättare att anställa ( och företagen tjänar mer pengar på dej, för dom sänker nog inte priset  på varan i relation till din lön).. Hur tänker man att ungdomar ska ha råd att flytta hemifrån, bilda familj och bli självgående..? Med låga löner och otrygga anställningar? Lätt att sparka och kostar lite att anställa/ha anställd

Nä det är dags att vi slår näven i bordet, nu är det förbaske mej nog.

 

 

En kommentar

  1. Peggy Sjöström

    Vilket utmärkt inlägg! Jag kommer aldrig att fatta hur makhavarna kan med ett gott samvete ständigt förbättre sina löner och förmåner och samtidigt fattar olika beslut som försämrar andras löner, förmåner och arbetsvillkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.