ansvarstagande

Mörker, dimma och lätt kyligt, ja bäde väder och årets avtalsrörelse kan nog beskrivas så.

Teknikföretagen anser att fackens krav är orimliga och inte ansvarstagande. "Trots den oro och osäkerhet som alltmer präglat den ekonomiska utvecklingen under sensommaren och trots tydliga tecken på en nedåtgående konjunktur, går facken in i avtalsrörelsen som om detta saknar betydelse "säger Teknikföretagen VD Åke Svensson i en tidningsartikel.

Ja, om avtalsförandlingar skulle följa världskonjunkturens alla svängningar så borde det ju innebära att OM avtalsrörelsen skulle ske i en uppåtgående spiral så skulle avtalskraven var höga och då gå igenom utan knussel…eller hur ? Men det vet vi väl av erfarenhet att de inte gör. Alltid är det något som gör att de som är längre ner på stegen ska sitta still och tiga i båten, bara ro ro ro.

Nä, kom ut ur dimman och låt nu alla era medarbetare få ta del av de vinster som företagen gör, men fördelar till chefer och vd:ar, bonusprogram och aktieutdelningar. Den gödslingen med pengar är tydligen inte ansvarslös utan försvarbar, rättvis och rimliga.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.