på tv

Häromkvällen såg jag ett inslag på nyheterna. Det handlade om heltidsarbete, om det ska lagstiftas eller inte.

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström vill inte lagstifta i frågan utan hon tyckte att "facken måste bli tuffare i förhandlingarna "…???!!  Tuffare fackförbund, gärna.

Svenskt näringsliv "sitter i hop" med Aliansen på samma sätt som LO "sitter ihop" med Sossarna. Men både Sv.näringsliv och Aliansen vill ju och gör ju allt för att facken ska försvagas, minska fackens inflytande på arbetsmarkanden och över arbetsgivarnas makt att leda och fördela arbetet. SÅ jag har som svårt att förstå hur det ska gå ihop. Men man kan alltid skylla på facket. Är vi för starka utgör vi ett hot mot världsekonomin, svensk ekonomi, jobben, arbetsmarknaden i stort, medlemmarnas utvecklingsmöjligheter,…ja allt man kan komma på , är fackens fel. Är facken för svaga, då är det vårt fel att medlemmar inte har jobb, att de som i det här fallet inte har har heltid i större utsträckning, att folk går på bidrag och inte jobbar och så vidare och vidare.

Om facken skulle bli tuffare i förhandlingarna så sker ju det på bekostnad av annat, det ser ju motparten till. Skulle man inom de kvinnodominerade fackförbunden där merparten av alla deltidssjobb finns, bli tuffare i dessa förhandlingar så får man ju betala det med något annat, exempelvis, arbetstider, löneutrymme, kompetensutveckling, arbetsmiljösatsningar eller annat, för inte får facken något gratis i förhandlingsrummet.

Men helt klart ska människor ha rätt till heltid, och sen själv kunna välja om man vill gå ner i tid, men tjänsten ska i grund och botten vara heltid.

 Och så en blomma till pappa på fars dag

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.