sommar eller juletid

Vilken dag, vilken eftermiddag. Har i dag träffat medlemmar från några av arbetsplatserna inom vår IF Metallavdelning. De gick en tvärfacklig medlemsutbildning. Snacka om engagerade och entusiastiska. Riktigt  bra och trevliga 2,5 timmar en tidigt torsdagsmorgon. Sen en snabb lunch och sen……dags att bli nervös, dags att fokusera.

Jag har nämligen hållit mitt första stora möte som ordförande. Vi har haft repskap (IF Metall södra västerbottens högsta beslutande organ). Många arbetsplatser fanns representerade och härligt med alla dessa positiva människor. Mötet gick bra, nervositeten släppte, en lättare förvirring smittade av sig från en annan, till mej till en annan..men vaddå, det  lockade till skratt och det var bara att samla ihop och formulera om innan klubban klubbade beslutet. Tack alla som medverkade till ett bra repskapsmöte med bra inlägg, bra rapporter och framförallt bra beslut. Nu är verksamheten och budgeten spikad för 2012 och nu kör vi..

En kortis om årets avtalsrörelse för IF Metalls del…det går som dåligt. Motparten anser att löneökningen ska som max vara 0,7 %..ett jäkla hån helt enkelt, när vi vet att i våras delades överskott på 140 miljoner ut i bonusar, aktier och andra förmånder till VDar, chefer och aktieägare. Experter spår att andra halvårets utdelningar blir större. Men till arbetarna blir inget…Överskottet ska ner i höjdarnas fickor och räkningen ska ner i våra..

Dessutom bådar inte motpartens svar gott för andra förbund som ska in och förhandla efter de våra. Om de förbund som tillverkar produkter som säljs och man tjänar pengar på, vad ska då de områden som drivs av skattepengar erbjuda sina anställda ? Kanske de får betala in pengar i år, för av skattepengarna finns väl inget kvar att dela ut efter alla jobbskatteavdrag.

Sen undrar jag om det är juletid eller sommartid. Samtidigt i brevlådan kommer ju julklappstidningar och sommarkatalogen. Vilken är det som gäller ? Ny bikini eller ny plastgran, vad ska man välja ?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.