god fortsättning

så, då var den över för i år, julen. Den är välkommen tillbaka nästa år. Då ska jag vara lite mer förberedd. Det blev lite väl stressigt i år. Men men, nu är det som sagt gjort. En väldigt trevlig julhelg med släkt och vänner i parti och minut. Hemma och borta om vart annat. Det enda som saknats var väl snön och ni alla andra som vi inte sett live i helgen.

Nu väntar några dagar i stillhet innan det är dags för nästa kusinhelg. Nyår..blir spännande att se vad nästa år ska innehålla. Antar att det flyter på som vanligt med några extra trevliga inslag så klart. Tråkigheter göre sig inte besvär.

Kan inte låta bli att tänka lite åt jobbhållet i dag. Läser i tidningen om arbetesplatsen i inlandet där arbetsmiljöverket stängt ner verksamheten för att säkerhet, arbetsmiljö, ventilation mm är totalt eftersatt. Ingen verkar bry sig och ingen känner direkt ansvar, den känslan får jag när jag läst de två artiklarna som varit de senaste veckorna.

Det här är så typiskt, verksamheten ska gå, så länge inget händer så låter man det gå. När sedan en olycka eller en inspektion sker och problemet lyfts. Ja, då blir det annat ljud i skällan. Då ska det  åtgärdas och då har man tänkt att..då är det viktigt att..och så vidare. I det här fallet kan man läsa ( om det sedan är så är kan man ju inte veta, men måste ju gå efter artikeln) " maskinernas säkerhetsanordningar var bortplockade när vi tog över maskinerna"..ojoj..Nä arbetsmiljö och säkerhet ska ALLTID ligga först på dagordningen för företag och arbetsplatser. Det dör och skadas alldeles för många arbetare på sina arbetsplatser varje år, och få reagerar, men det kanske beror på att det finns nya arbetare som är villiga/tvugna att ta jobbet så,, varför bry sig. Skärpning på dessa punkter, Bättre villkor för arbetare.det är vad som önskas till nästa år.

  hej tomtegubbar nu är ert jobb över

   Tomtefar har gjort sitt och byter om..men han glömde stänga dörren..

  vinterpynt i väntan på snön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.