vägrenen

Nu börjar  man vara på G igen. Börjar få upp farten igen. Dessutom går vi för varje dag mot ljusare tider, bara det. Men visst, innan semestern så suckar man djupt igen och förstår inte hur det kunde gå så fort, och åjar sig över allt man inte hann med.

Vägen är nu fint plogad, och skrapad hit ut mot byn. Nu fylls den i stället av renar..riktiga vägrenar. Dom har ingen brådska utan spatserar lungt fram som dom vore kungen av vägen. Men kung i skogen det är älgen, som tack o lov ( peppar peppar tar i trä) håller sig just i skogen och inte på vägen. Måste gnälla lite på vägrenarna som inte heller har reflex på sig. Man ska inte gå på vägen i mörkret utan reflex…..hör ni det ni som är förmyndare för renen.

Sen förstår jag vägrenen också, om jag blev skjutsad ut i skogen där det är djup snö skulle även jag vara på vägen i stället, det säger sig själv. Men då skulle jag akta mej för bilarna och se mej för.

Vad jag däremot inte förstår är det som tydligen hänt på Universitetssjukhuset i Linköping under julnatten. Det jag tänker på är att en läkare fick 30 000 kr (Enligt ett pressmeddelande skickades ut från sjukhuset på tisdagen ska den totala ersättningen till läkaren som ha varit 18 929 kronor) medans annan personal, i det här fallet sjuksköterskor som beordrats ut fick endast 440 kr i extra ersättning.

Det här kan ju inte vara rimligt. Julnatten är julnatt för alla. Sen hörde jag ett landstingsråd säga att " vi följer bara avtalet, avtalet som facket förhandlat fram" …joho, nu är det som vanligt. Fackets fel. Inte någon annans, utan det där fackets fel. Jag förstår sjuksköterskefackets representant som svor i tv. Hon sa att vi möter en arbetsgivare som säger att det inte finns några pengar, men det gör det ju uppenbarligen. men till andra grupper. Även det är som vanligt. Pengar finns men de fördelas olika. Jag missunnar inga läkare en hög och bra lön, det ska dom ha, men det måste finnas gränser. Alla som jobbar med människor ska ha en bra/hög lön.

Men med jobbskatteavdrag, snedfördelning av skattemedel och tydligen också en himla massa skattepengar som går upp i rök med tanke på vårt skatteläge i landet så finns uppenbarligen inga pengar att höja lönerna för alla, om man inte gör en enda stor säck att fördela ur.

så nu har jag säkert retat upp någon där ute, men men, då för det vara så.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.