Sveriges gladaste ?

Sveriges gladaste torde ju vara statsministern. Ja, jag tänker på att han behöver inte göra många knop just nu, för att opositionssidan ska halka efter, främst då Socialdemokraterna. Det sköter media och partiet så bra så. Han kan luta sig tillbaka och  genomföra de sk förenklingarna för oss vanliga människor. Försämra a-kassan ( som inte är ett bidrag utan en försäkring), försämra sjukförsäkringen i tron att sjuka blir friska från en dag till en annan, tillåta utförsäljning av apotek, skolor, omsorg, äldrevård mm.

Nu den 20 mars så läggs en "förenkling" av studieledighetslagen. Då främst med inriktning på fackliga studer….någon förvånad ??? Regeringen föreslår att man ska söka ledigt 2 månader i förväg och att sedan arbetsgivaren ska ha rätt att skjuta på ledigheten i 2 veckor. Smart drag för att försvåra för fackförbunden att se till /erbjuda att våra medlemmar får kunskap om sina rättigheter och skyldigheter på arbetsplatserna. Kunskaper om din lön, din arbetstid, din semester, om du blir skadad mm

I dag har man laglig rätt att gå en facklig kurs fån dag ett på jobbet osv. Om man är visstidsanställd , vilket också verkar vara en förenkling i tiden…kommer det att dröja innan man får möjligheten att gå en kurs. Smart drag 2. Arbetare som inte vet sina villkor, som är anställda på nåder = tysta, lojala och hunsade arbetare som inte ställer krav. Ovanpå detta en arbetslöshet utan dess like = passar det inte så finns någon annan som vill ha ditt jobb..Smart drag 3.

Det enda som verkar vara intressant nu för tiden är vad Socialdemokraterna och Juholt gör, säger, inte gör, inte säger. Intern pajkastning utöver den offentliga, det är ju rena cirkusen. Den interna pajkastningen kan man väl sköta i styrelserummet, med riktiga pajer, gör upp, tala ut, tala sanning, bestäm vad ni ska hålla på med och gå ut som en enad grupp.

. NEJ jag är inte heller speciellt imponerad av cirkusen jag heller, just därför säger jag skärpning. Men vem ska ta över, vem vill bli partiledare i ett parti som alla låst sitt fokus på ? Om nu det vart så fel , var fanns alla som nu kastar sten tidigare. Vem vill/kan/törs bli partiledare när fokus från alla håll  och kanter är så stort att om man får en "finne" på näsan kan man riskera anses vara invandrarfientlig…

Å medans sagan fortsätter så kan Sveriges gladaste man smida vidare i lugn o ro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.