styrelsefilur

Har de senaste dagarna funderat på vad man skulle kunna skola om sig till där mitt i livet om några år, eftersom det verkar vara på tapeten..eller ? Ja varför inte som 60 åring sätta sig på skolbänken och läsa till läkare, pilot, bagare, politiker eller varför inte till präst…? Låter väl jättetroligt eller hur ?. Att där mitt i livet dra på sig en stor studieskuld som någon sedan får ärva. Kanske hinner man skola om sig och bli klar innan man blir senil. Kanske hinner man jobba med annat ett par veckor innan lyset släcks.

Tycker det är ett dåligt förslag som han Reinfeldt kom med. Alla har faktiskt inte jobb som innebär att det tyngst man lyfter på en dag är en pärm eller en penna. Klart att om de som inte slitit ut sin kropp kan tänka sig att jobba vidare. Men de flesta inom tillverkningsindustrin, vården, gruvor, barnomsorg och andra sektorer är slut i kroppen långt tidigare än dagens pensionsålder. Men visst, kan man byta så de som inte slitit på sin kropp kan börja göra det mitt i livet och andra kan få slita på knoppen så …Blir intressant att följa det här framöver. Kräver en hel del förbättringar av arbetsplatser, innehållsrika och intressanta jobb, bättre utbildningsmöjligheter och framförallt en satsning på arbetsmiljön. Men där går samma regering åt helt andra hållet och drar in resurser till arbetsmiljöverket..rimmar illa.

Jag har varit i Vindeln i 2 dagar och kört en kurs för kvinnor inom IF Metall Södra Västerbotten. Det är en ynnest att få tillbringa dagar med medlemmar som sprider sådan energi, kunskap, klokskap och värme.

Sen fick jag äntligen ordet på vad vi som "sitter" i styrelser kan kallas och som jag känner mej…Styrelsefilur, precis så är det.

Här kommer lite bilder från min Vindelnresa   himlen och snön var magisk i går

 inte lika magiskt i dag, men vitt vitt o ensamt

 ett reslutat av en hemuppgift till i dag, på kursen har gjort en ros var.mmmmmums

 ett annat reslutat av hemuppgiften…snyggt och hemmagjort

 

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Du har så rätt och möjligheten att jobba vidare finns ju redan nu. Detta är endast ett sätt att stänga ute alla som inte orkar med att fortsätta jobba. Jobba tills slutet, det är det mest ekonomiska så kanske man även kan sänka alkoholskatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.