dags igen

Hörde hon arbetsmarknadsministern på radion idag igen. I dag var det om a-kassan och att två av tre som är utan  jobb står utanför a-kassan. Aliansregeringen skärpte kraven för att få a-kassa 2007.

Säger bara Hillevi Engström och compani. En försämrad a-kassa ger inte fler jobb, bara fattigare arbetslösa..

nu ska jag snurra till det lite utifrån hennes svar i P1.

A-kassan är en omställningsförsäkring mellan två jobb. Och har man inte haft ett jobb som kvalificerat en för a.kassa ..ja då kan man inte få ersättningen.

Grundvillkoren för att få a-kassa har skärpts..fler lämnas utanför för att de inte kan kvalificera sig för att få a-kassa för, för att få a-kassa måste du uppfylla grundvillkoren som har blivit svårare att uppfylla och då står fler utanför för att de inte uppfyller kraven…..
Det ska bli billigare att anställa arbetslösa, Aliansregeringen ska  förenkla för arbetsgivarna och halvera momssen på resturanger för att fler ungdomar ska få sysselsättning…

…jamen det låter ju jättebra. Innebär det också sänkta ingångslöner, otrygga anställningar, korta anställningar. provanställningar, anställning på resturanger utan kollektivavtal, praktikplatser, fas 3, listan kan göras lång. Vilka av dessa insater är kvalificerande för a-kassa

Ja det här finns det skäl att återkomma till, måste först sova på saken.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.