dags att ta till flaskan igen

Happ, hur ska de senaste dagarna summeras på ett kort sätt. Skulle kunna skriva sol och vara nöjd med det, men det vore väl en aningen kort. så det får bli såhär då.

I lördagens ena lokaltidning så kunde man läsa om Tove, som provjobbat i 3 dagar på en frisörsalong, men hon fick ingen lön……..Inte första och inte sista unga vuxna/arbetslösa person som utnyttjas av oseriösa arbetsgivare. Läser man artikeln står ord mot ord och det framgår i och försig inte om de har kollektivavtal eller inte. Men oavsett det så får man inte utnyttja männskor såhär. Jobbar man ska man ha lön, punkt slut. Sen måste vi på något sätt få ut informationen till unga/arbetslösa att inte gå på allt, man måste bli informerad om sina rättigheter och skyldigheter i arbetslivet. Men många anser sig ju klara sig själva och behöver inte facket…vilket kan bli dyrköpta läxor. Tyvärr. Appropå det så kan ni här kolla om den restaurang som ni tänker besöka nu när momsen är sänkt har kollektivavtal eller inte. Om inte kan ni vara säkra på att de som  jobbar har lite och ingenting avsatt till sin pension, semesterersättning och kanske jobbar utan att vara försäkrade om dom skär sig på just ditt glas. Gå in och kolla här  www.schysstavillkor.se

Jag har en släng av bacillskräck ( hänger nog kvar från min tid i vården och har ökats på pga annat som jag inte tänker avslöja) Så i dessa host, krax, snor och magsjuketider känner jag att nu är det dags att ta till flaskan igen, Ja, handspritflaskan, vad trodde ni ? Den kommer nu att finnas till hands dagligen. Saknade den i eftermiddags när jag besökte en affär och en av expediterna hostade upp små gröna slempartiklar..bläh. Önskar att handsprit fanns i sprayform…

Sen till två episoder som fått min kväll förstörd.

1 Big Brother på TV. Råkade sappa dit och blev fast, med munnen öppen och ögonen flackande av det jag såg. Nu har väl psykologerna och andra som valt ut de inskrivna slagit världsrekord.Har sappat dit några gånger för att se om det jag såg var ytterligheter men icke.

2. Hamnade mitt i en reklamjingel för WSPA ( en organisation som jobbar mot djurmisshandel) och det jag såg fick mej att bestämma mej. Jag ska gå med. Ska säga upp premunation av en lott och sen ska jag bli en WSPA jag med.( jo jag ska bli världsförälder  eller fadder också) Kolla in deras hemsida och bilderna knäcker en www.wspa.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.