after påsk

Så var påsken 2012 över.En påsk som gett många så kallade "flash backs" . Men först gjordes den årliga resan till blåkulla sent på skärtorsdagskvällen Många gamla bekanta men även en del nya bekantskaper, alltid lika trevligt.

Sen bar det av mot Storuman som första anhalt. Ett besök hos mamsi som fått tillbringa sin påsk på "sjukan" i Storuman eftersom  hon för någon vecka sedan fick halka omkull på issen och bryta ben. När jag öppnade dörren till entren slog en gammal, härlig bekant doft emot mej och sa liksom…hej och välkommen tillbaka. Trots att det är 20 år sedan jag slutade mitt jobb där så är doftern, andan och värmen kvar. Känns tryggt att ha mamsi där.

Sen bar det av till stugan i Umnäs, min bardoms by. Installerade oss i stugan hos Papsi, gjorde en runda runt till släktingarna för att koll läget och sen hem och bara intog fjälluften.

Lördag bar det av på en 7 mila skoterfärd över stock o sten, uppför och nerför, på korsan och tvärsan. Allt som förr i tiden. Skillanden var att de som tidigare var småbarn nu är stora och har med sig egna små barn.( minstingen endast 6  månader) Konstig för jag hade samma skor och hjälm som tidigare för länge sedan..så det kan inte gått såååå många år som det ser ut.  En otroligt trevlig dag med "mina hjärtan " intill och telefonkontakt med de som inte kunde åka med. Strålande sol, choklad, macka, och mat över öppen eld. Att sen dra en repa med skotern kan få en på bästa humör. Samma dag fyllde ett annat litet hjärta ett år..Lilla Maja har blivit stor..Grattis.

Middag hos brorsan med familj och kompisar, sen drog vi på världens minsta men rockigaste pub. Puben finns i huset som vi lekte boll äver tak på, när jag gick skolan i Umnäs…mer minnen och mera rocken roll. Söndag innebar träff med mer kusiner samt ett återseende som jag efterfrågat många år. Jag har länge velat se en riktig röd domherre, och  visst min gamla hemby levererar. I fjol var det en lämmel och i år 2 röda domherrar…lycka.

Nu är man tillbaka från fjället, fylld av frisk fjälluft, en helg med nära och kära. I morgon drar vardagen in och man får nöja sig med minnen från helgen. Kram och tack till er alla.

  hej då fjällen , vi ses snart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.