å vill ej va me om nån krock

Just nu pågår ju debatten om Sverige ska införa lag eller inte mot att prata i mobil telefon utan handsfree under bilkörning. Tydligen är Sverige ensam kvar av ländern i Europa som inte har regleringar/lagar mot detta.

Alltså jag är emot att man under bilkörning skickar sms, mms, spelar spel eller surfar runt på nätet. Det säger sunda förnuftet nej till. ( jo, det har hänt att jag slängt iväg ett sms när jag sitter vid ratten, men då när jag står vid ett rödljus) Men att säga nej till att  prata i mobiltelefon under körning är jag emot.

Då tycker jag att det ska vara förbjudet att överhuvudtaget prata med chauffören under bilkörning, förbjudet att ha barn i billen som riskerar att tappa tutten, spilla glass, slåss eller kräks. Förbjudet att skjutsa folk som är sjuka, ska till å föda barn, är förvirrade eller annat som kan störa chauffören under färd. Det är lika trafikfarligt i sådan fall. om inte mer. Inför handsfree system och alkolås i alla nya bilar från nu, inte från typ 2020. Alltså jag är emot förbud mot att prata i telefon under färd, jag är för att man inför krav på eller av sunda förnuftet själv använder handsfree, och jag är emot sms, surfande och spelande under färd. Så då vet ni det.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.