skulle aldrig ske..

Jag trodde och hoppades i min llilla värld att vi kommit längre med jämställdheten inom vissa idrotter år 2012. Men icke.

Det skulle aldrig ske, skulle inte ens komma upp som en idé hos någon inom fotbollsvärlden eller någon annan värld för den delen , att en herr landslagsmatch skulle flyttas från nationalarenan för att en storbildsskärm med damlaget  som spelar en match eller att något annat evenemang med tjejer skulle ske . Nej o nej, det vore helig mark som icke ska  hädas. Herremin je, hur skulle det gå för alla herrar om de skulle måsta byta arena, bli bortprioriterade för kvinnor/damer/tjejer/flickor

Det jag tänker på är att damlandslaget i fotboll, som tog VM-brons i somras, ska i juni spela turnering i Göteborg mot de andra medaljlagen. Tanken var att de skulle spela på damernas nationalarena Gamla Ullevi. Men där får de inte spela längre eftersom det ska stå en storbildsskärm där som ska sända herrarnas matcher under fotbolls-EM.

Arenachefen Gorgsson säger på frågan om tv skärmen inte kan sättas upp på Rambersvallen istället och att damerna då kan spela sina matcher på Gamla Ullevi.. att "det är en skärm på 1200 tum som inte är så lätt att flytta på  när den väl sitter där" Nej, det kan säkert stämma, men den sitter väl inte på Gamla Ullevi redan nu, man väljer väl vart man sätter  upp den? Sätter man den från första början på Rambersvallen så sitter ju den där …

Ja ja ja, jag vet att damfotbollen inte har världens största publik, men det är ointressant. Det är principen. Damidrott anses inte lika viktigt. Det är inte jämställt och rättvist. Damidrotten kan och tillåts  inte ta stegen framåt. För det är inom idrotten som inom andra organisationer. Man snackar om att man vill ha och tror på jämställdhet, men att aktivt jobba för det , det är svårare. För ska en kvinna,/or,  ett damlag fram måste en eller flera karlar maka på sig, lämna plats, ge bort makt, träna på sämre tider, på sämre planer, åka sämre bussar, få mindre urtymme och det mina vänner, det är man inte villig att göra.

Tycker dét här är så dåligt, så förb…dåligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.