i cirkelns mitt

Utanförskap, godkända betyg, välfärd och rättvisa. Ja det är ord som känns igen. Varför skriver jag dessa ord? Jo för att jag hört på radion och sett på TV att Stockholms Läns Landsting är enda landstinget i landet som sedan några år tillbaka inte ger bidrag till glasögon för barn med synfel…..Hur kan detta vara möjligt. Föreningen Majblomman har kritiserat detta hårt. Sverige 2012..!!!

Glasögon ska väl vara en själklarhet för barn, hur ska de annars kunna fungera i skolan?   Majblommans undersökning visar att 18 procent av föräldrar till barn med nedsatt syn, avstår från till exempel egna glasögon, tandläkarbesök eller kläder till barnen, för att bekosta barnens glasögon. 8 procent av barnen har glasögon som deras föräldrar betalat via lån. Det finns barn som inte fått några glasögon alls och det finns barn som väntat längre än tre månader på att få.

IMen snälla ! inget barn med nedsatt syn, varken i Stockholmregionen eller i Sverige, ska behöva avstå från glasögon för att föräldrarna inte har råd..Få se nu, vad heter landstingsborgarrådet i Stocholm nu igen..Just det F. Reinfeldt. Nu har man tydligen tagit ett beslut om att bidraget ska återinföras 2014, men hur, är inte klart. Halkar man efter i skolan på grund av att man inte ser till exempel, så får man förmodligen inte godkända betyg. Är detta rättvist ? svar nej. Det är en klar och tydlig bild på dagens orsättvisa välfärds Sverige. Det här är bara för dåligt.

Nu till Umeå, rondellernas "mekka". Stan borde väl snart vara världsmästare i rondeller. Men lika bra som stan är i rondelltävlingen, lika dålig är man på att smycka i cirkelns mitt. I E4ans norra infart finns ett gäng flaggstänger men inga flaggor, kanske är flaggstängerna ett konstvärk/prydnad i sig, vad vet jag, men särskilt välkomnande är det inte. Nej, ni som bestämmer över cirkelns mitt, gör något fint, något inbjudande, något kul, något trevligt, ni har ju ett par mittar att öva på.

Här kommer en bild från en rondell i Bangkok, där fanns allt och lite till utom sol

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.