tjära

Holy smoke vilken afton. Här i byn på landet wischan har det i kväll bränts för fulla dunkar. Flaskor har sålts och folk har minglat runt och smuttat. Röken låg tät över centrum i byn och om någon timme kanske vi kommer ut ur dimman..

Ja, innan någon nu får för sig att ringa polisen i tron att vi bränt starka varor så ska jag berätta. Hä ri byn har det ikväll varit tjärbränning i lite "modernare och mobilare tappning. De komma från gravmark, de komma från byn  de komma från botsmark, de komma lite här och var i från och visade hur det går till. Efter en timme i röken från tunnan så luktar man nu som en enda stor tjärklump. Godare parfyn går icke att köpa. Intressant och nästan magiskt. Så, värre än så var det inte.

Nästa roliga som hänt i afton var att telefonen ringde och där fanns en telefonförsäljare..ovanligt ? Han kom från naturskyddsföreningen och innan han hann fram till det han ville så avbröt jag honom. Inte intresserad, tänker inte bli medlem. Inte för att jag inte tycker de gör ett bra jobb, utan för att jag kan inte vara med i allt. Han tyckte att jag avvisade honom utan att vara ortrevlig, vilket han uppskattade. Jag sa att det där är ju ditt jobb och jag vill ju inte att någon ska vara otrevlig mot mej på mitt jobb… Han undrade vad jag jobbade med så jag berättade.. han frågade då om Socialdemokraternas nye partiledare, tycket  han verkade klok och skärpt, frågade om jag kände honom, om han kommer bli nästa statsminister  osv…Helt plötsligt pratade vi politik, samhällsfrågor och EU. Sen hände det soom fick mej att skratta länge…han ville bjuda på lunch och fortsätta prata politik…Men herregu, en telefonsäljare som glömmer sitt uppdag, börjar pratat politik och vill bjuda en på lunch…så galet. Han fick naturligtvis nej igen. Men vilket samtal. Tror minsann att jag värvat en röst…

Nåväl, allt kan hända. Hä rkommer i alla fall bilder på bränningen

 färsk nybränd tjära

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.