withening

Jag brukar använda en withening tandkräm som smakar gott. Men nu vet jag inte. Tror att den ställer till problem. För det första så vitnar inte tänderna speciellt mycket ( förmodligen lurad, jag vet) däremot bleks kroppen. Har inte på de senaste 10 åren mött sommaren så blek, måste vara whiteningtandkrämen vad annars. Sen så har det börjat pipa om mej i säkerhetsbågarna på flygplatserna…Förra veckan skedde det  igen, det som skett de senaste 4 resorna till Stockholm,,det pep och jag måste visiteras. jag finner inga andra förklaringar än att det är tandkrämens fel. Kanske dags att byta innan nästa vecka, då det är dags att gå genom bågen igen.

Nu är det åter dags för sommarjobbande ungdomar att ge sig ut i arbetslivet. En erfarenhet som kan bli obehaglig. för att man utnyttjas av oseriösa arbetsgivare. Det har skett förr och kommer att ske även denna sommar. Kanske på en restaurang eller cafe där just Du intar Din lunch/middag eller kvällsöl eller en butik där sommarshortsen eller klänningen ska inhandlas.

Sommarjobbare kan tvingas provjobba för att se om man "duger". När man gjort det och inte får jobbet, får man inte heller någon lön, just för att man provjobbat. De kan tvingas jobba fler timmar än vad lagen säger, jobba i dålig arbetsmiljö eller i osäkra miljöer. Få felaktig lön, inte vara försäkrade på sin arbetsplats, (trots att arbetsgivaren säger att de är det)               Ja situationerna kan vara hur många som helst.  Det här med att provjobba för att se om man "duger" och sedan inte få jobb, borde man kunna vända på. Arbetsgivarna måste betala lön, och sköta sig exemplariskt för att arbetaren ska se om arbetsgivaren "duger" , om de är värda arbetarens kunskap och insats, en arbetsgivare värd att satsa sin tid och energi på. en arbetsgivare värd namnet. Till oss andra, som i sommar ska handla eller äta, se till att göra det på ställen som har kollektivavtal, då vet vi att risken är minimal att anställda utnyttjas

Det sägs ju att man ska tänka på vilodagen så att du helgar den. Det har jag gjort i dag. Jag tänkte – vilodag var är du, – vilodag hur känns du, – vilodag vad gör man på sen sådan dag, – vilodag varför finns du inte i min värld ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.