som en adventskalender

Ja, man upphör aldrig att förvåna sig.

Att det är skillnad på folk och folk har väl varit känt för oss alla sedan urminnes tider. Adel , borgare, präster och bönder. Brukspatroner och fattigjoner.känner vi väl till.  Kan kännas som dåtid, men lyfter vi blicken och öppnar öronen så ser och hör vi det varje dag.

Varje dag är som en ny lucka i en adventskalender och bakom dagens lucka döljde sig ingen rolig bild, inte ens en god chokladbit. Utan en sur citron, riktad till oss vanliga, till oss arbetare. I april kommer den statliga pensionsålder utredningen att lägga fram sina förslag om en förändring när det gäller pensionsåldern.

Man kommer föreslå att man har rätt att arbeta kvar tills man är 69 år. Man kommer även att företslå att den statliga pensionen ska betalas ut 63 år , inte som i dag från 61 år….

Detta går säkerligen jättebra om man har en viss typ av arbete. Där man som mest kanske lyfter sin Ipad, pärm eller kaffekopp. DÄr man har administrativa sysslor eller andra jobb där kroppen inte tar stryk. Men jag har oerhört svårt att se byggnadsarbetare, elektiker, målare, industriarbetare, gruvarbetare , vård och omsorgspersonal ( som jobbar på golvnivå) orka jobba tills dagens pensionsålder.

Jag har oerhört svårt att se att våra medlemmar i IF Metall som står vid starkt styrda arbeten med minimalt arbetsinnehåll, går tunga skiftformer eller inom tillverkningsindustrin i stort, ska orka fram till dagens pensionsålder. Om man nu från regeringens och utredarnas håll har så kreativa ideer om att man ska orka till 63-69 års ålder, bör man vara lika kreativ och intresserad av att se till att arbetsmiljö arbetet hänger med.  Människor slits ut fysiskt och psykiskt, människor dör på sina arbetsplatser redan i dag pga eftersatt arbetesmiljö. ( ja, jag vet att man kan dö på sitt jobb av andra orsaker också)

Nä jag hålller med byggarbetarna som TV 4 nyheterna hade intervjuvat. Det här är en pappersprodukt framtagen av någon pajas som aldrig varit i verkligheten,

Verkligheten är på riktigt och ni är välkomna dit. Varför inte införa att efter halva arbetslivet ska man byta, från akademiker till verksatad, från gruva till kontor..då skulle det vara annat ljud i skällan och pensionsålderns skulle sänkas till 50

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.