mannaminne

Puh! den här helgen går till historien. Lataste lördagen i mannaminne tror jag det var i går.Allt vi tänkt göra blev inte gjort. Tur att kroppens funktioner fungerar av sig själv annars hade jag haft problem.

I dag drog vi in till stan för lite "shopping", men då visar det sig hur oerfaren man är med stan öppettider på helger. Tänkte inte på att affärerna öppnar vid 12 om dom öppnar alls…Nåväl fick då lite gjort i alla fall.

Såg på nyhetern i går att Folkpartiet vill att duktiga lärare ska belönas. I en unik satsning ska staten gå  in och skjuta till pengar för att höja lönerna för våra duktigaste lärare .

Förstelärare kan den lärare bli som har minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning och som har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Att vara förstelärare betyder i princip en löneökning med 5 000 kronor per månad. Lektor kan den lärare bli som har avlagt examen på forskarnivå och under minst fyra år har visat pedagogisk skicklighet som lärare. Lektorn får runt 10 000 kronor mer i månaden. Skriver folkpartiet på sin hemsida.

Jättebra, att man satsar pengar på dem som ska se till att barn/ungdomar inte kan gå ur grundskolan utan att kunna läsa,skrva eller räkna. MEN jag funderar lite ..

Duktiga lärare ska belönas säger man, men har vi dåliga lärare i skolorna??? Om det är så skulle jag gärna se att pengar avsattes för att vidareutbilda dessa så att alla "håller måttet" , så att alla lärare har en chans.. Vi ska väl sträva efter att alla lärare är bra..eller ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.