för en blink sen

Ja, det rör på sig i avtalsrörelsen inom industrin. 

 Men den stora frågan finns kvar. Hur mycket av alla gamla villkor får vi ha kvar, hur mycket av alla gamla villkor måste vi "sälja bort" för att överhuvudtaget få någonting. Ta till exempel rätten till vår fritid. Arbetsgivarsidan har ju en dröm om att kunna ha mer makt  överoch tillgång till  vår fritid, dvs vi ska ha mer arbetstid till minsta möjliga kostnad. Helst noll kr/timme och helst på lördagar. Begär vi reallöneökningar, har vi orimliga krav.. osv, osv

Ovanpå allt detta, detta evinnerliga tjat om att vi ska jobba längre. 67 – 69- 70 – 75 låter som en dålig lottorad som man aldrig kan vinna på. De som vinner är de med "lätta" jobb, dom kan fortsätta och därmed få tillgång till högre pension. Från vaggan till graven ska skillanderna finnas. Tillhör man arbetarklassen ska du stanna där i tredje klass, från början till slut.

Nu till annat. Besökte en matvaruaffär i dag och kom till insikt och funderingar om en sak. Tiden, tiden vad är det med tiden ? Tycker att jag precis såg julsaker i hyllorna. Blinkade med ögonen och nu är påskprylarna framme..Hur gick det till ? Nog för att tiden har stått stilla men tydligen ochså gått i en rasande fart sedan i augusti i fjol, men nu, nu har tiden gått för långt..

Varför jag räknar just från augusti har sin förklaring i att då sprack vårt familjepussel och vi tappade bort en bit, men det är en bok försig, en dålig sådan…….

2 kommentarer

  1. Rebecka Höglund

    Själv är jag övertygad om att förslaget om att vi ska jobba längre skapades utifrån att vi ska kosta samhället mindre. Om man leker med det ideala så ska varje vuxen människa ha någon typ av sysselsättning = vi gör nytta. Om då varje människa som arbetar och får ut lön gör det tills att man är 75 så vips, har staten tjänat in rätt mycket pengar, med tanke på att väldigt många säkerligen hinner dö en tid innan man då pensioneras.
    Men det är min teori. Man får helt enkelt pensionsspara ordentligt så att man ändå har råd att gå vid 65.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.