arbetslös = en mjölkko

I går kom en nyhet om ett företag som heter Personalstrategerna och som tydligen har omkring 50 kontor över hela Sverige och anlitas flitigt av Arbetsförmedlingen. De har likt andra sådanahär företag anlitats av arbetsförmedlingen för att erbjuda bland annat rehabilitering och jobbcoaching till arbetslösa. Arbetsförmedlingen är skyldig att erbjuda jobbcoaching till arbetslösa genom privata aktörer enligt ett regeringsbeslut från 2008. Företagen ska ge det där extra; förbättra matchningen på arbetsmarknaden och förhindra utanförskap, se till att alla får individuellt anpassat stöd och hjälp av en personlig handledare

Enligt de senaste två årsredovisningarna har ägarna till Personalstrategerna plockat ut 50 miljoner kronor ur företaget pengarna borde gått till arbetslösa, inte vinster i privata företag. Då finns minsann pengar så det blir över. Men att höja a-kasse ersättningen och att se till att folk får riktiga löner i ex FAS 3 det går inte för…det finns inga pengar!

Dessutom måste man innan man kommer i fråga för aktiviteter gå arbetslös i 3 månader. På 3 månader hinner en del hända med den personliga ekonomin, allt medans andra skor sig på en. Så dåligt, så dåligt.

Att en av ägarna (VD:n) dessutom säger att "Vi är i övrigt ett fullt normalt företag som gör fullt normal vinst och tar ut en fullt normal aktieutdelning " gör inte saken bättre, tvärtom. Jo det visar återigen att det är skilland på folk o folk. Girihetens breda käft gapar över allt den kommer åt och ordspråket " mycke ska ha mer och fn ska ha fler " skiner återigen igenom.

Arbetslösa jagas från alla håll, och dessutom ska de vara en mjölkko för girighetens hajar.

JAJAJAJAJA, det finns säkert seriösa aktörer också men dom får väl göra sin röst hörd själa, ta avstånd, visa resultat, få bra vitsord osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.