droppen av vatten

Ja, vad ska man säga. Varje dag läser man artiklar eller rubriker som får en att undra. I dag har just denna fastnat.

Världens vattenresurser borde privatiseras. Den åsikten har Peter Brabeck-Lethmate. ordförande för ett av världens största livsmedelsföretag, schweiziska Nestlé. Han vill att jordens vattenresurser ska privatiseras, så "någon" kan sätta rätt värde på världens viktigaste råvara som han kallar jordens vatten. FN:s generalförsamling har slagit fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är en grundläggande mänsklig rättighet. Han Peter Brabeck-Lethmate han anser att 25 liter/dygn kan anses som en mänsklig rättighet, allt därutöver ska kosta…..så talar en sann kapitalist.

Jag hoppas verkligen att denne man inte allt för ofta går på toaletten. Om han mot förmodan går 6 gånger på ett dygn och enkelspolar  på en normatoalett så gör han i ett tryck av med 4 liter vatten..slurp..Men jag håller med, 25 liter vatten / dygn är en mänsklig rättighet, tänk så många som då överhuvudtaget skulle få tillgång till vatten, Jag tycker vi använder det argumentet i stället. Och så tycker jag att vi slutar dricka just ett visst märke på buteljvatten om vi nu överhuvudtaget måste dricka buteljerat vatten.

 Just det här märket Nestlé säljer allt från barnmat till kosmetika och rapporterade 2012 en vinst på 11,55 miljarder schweizerfranc, drygt 80 miljarder kronor.  …

Annars då ? jo helgen har som vanligt rusat iväg. Här pågår vårrensning lite överallt. Ganska mycket återstår men, skam den som ger sig. Nu återstår en vårstädning av kropp o själ, har inte bestämt i vilken ordning den ska ske så ..

Veckan som kommer innehåller en massa möteskrockar, men just i veckan har jag gjort en prioritering, så jag kommer utebli från en del möten för att jag just är på möte..

Måste avsluta med det jag just hör på tv..svenskarna är nu betydligt mer negativa till hur vårt trygghetssystem fungerar, dvs..a-kassan, pensionssystemet och sjukförsäkringssystemet…nähä! vem blir förvånad,??? dags att vakna till nu och inse vad som hänt sedan 2006..på bekostnad av jobbskatteavdraagen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.