fullt stöd

Så här avslutar Annie Reuterskiöld en artikel i Expressen som handlar om den eventuellt  kommande strejken inom Kommunal
"Om strejk bryter ut på måndag blir andra effekter stängda skolbespisningar, bland annat kommer Stockholms alla föräldrar tvingas att skicka med sina barn egen mat hemifrån. Även de gamla på äldreboenden riskerar att få gå hungriga och hanteringen av döda på landets obduktionsavdelningar påverkas."

Ja, det är just så det är. Det kommer märkas att en viktig grupp människor saknas på sitt jobb. En grupp, som om Sveriges Kommuner och Landsting får bestämma, inte ska vara värda en löneökning på 1740 kr över 3 år..som andra fått i sina avtal.

Denna grupp består främst av kvinnor, och man säger i och med det också att kvinnodominerade jobb inte är lika mycket värda. Att sedan spela på att barn och gamla ska drabbas om man går ut strejk, det gör man ju alltid från andra som "tycker till" sådan här gånger Men barnen, de sjuka  och våra äldre kommer även att påverkas om vi inte kan locka folk till dessa yrken. Men att nu också dra in döda människor i det här tycker jag är att gå över gränsen.
Jag ger Fullt stöd till Kommunals medlemmar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.