ute på vift

Så, då har jag gjort "min plikt".

Jag har för tredej året i rad gått i demonstrationståget. Ett tåg och var mycket längre än tidigare. ( ur min erfarenhetsvinkel i alla fall)  Inte glesare, inte tröttare. Utan längre, eftersom fler gick med. På torget väntade en ännu större grupp människor. Tydligen var det längesedan där var så många.

Kan det tyda på att folk är less, less på alla "förenklingar" dvs FÖRSÄMRINGAR som sett på senare år. Sämre a-kassa för de som blir arbetslösa, hårdare regler för att överhuvudtaget få ta del av a-kassan, sämre arbetsmiljö för många som har turen att ha ett jobb, Snävare regleverk för de som är sjuka, svårare att få tiden till att bli frisk och hel. Less på den  höga arbetslösheten, Less på att behöva gå arbetslös i 3 månader innan man  hamnar i någon form av åtgärd. Less på att arbetslösa, sjuka och gamla fått betala jobbskatteavdragen för oss som just nu kan vara i arbete osv osv..listan kan göras lång.

Hur som helst. Så har jag och våran avdelningsfana luftat oss tillsammans i dag igen. Trots blåsten så tog vi oss från  punkt a till punkt b utan att jag blev en ny Mary Poppins.

Till dej som tror att vi förtroendevalda får lön för dagen kan jag säga…Nej, vi på gräsrotsnivå har ingen ersättning för att vi 1 maj går ut och demonstrerar för våra och för dina villkor. Vi fackliga, LO folk och andra som "orkar" göra jobbet på en röd dag, vi gör det för Solidaritetens skull och för ett bättre samhälle, där även Du vill bo men helst när någon annan gjort jobbet..

Här kommer årets bild på fanan….en inte allt för bra bild, men fanan är fin ,liksom vädret om man bortser från blåsten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.