billig fylla

Puh..en ångestfylld eftermiddag är över. Har varit på besök hos optikern. Hade väntat mej att han skulle titta på mej  och säga.."ja, hur ska jag säga detta, men det är nog dags för en ledarhund, inga glasögon i världen kan hjälpa dej"…MEN se det sa han inte. Marginell föränding av synfelet. Tack för det, fast en hund vill jag ha i alla fall.

Nej då, dår hos optikern fick jag först en liten "chock" och sen en billig fylla. "chocken" kom när ögontrycket skulle mätas och ..poff! så kom lyftstrålen rakt i ögat ( som den ska såklart men jag var inte beredd på vad som skulle ske, han glömde säga till ) Sen var det dags för glasprövning och den billiga fyllan. Linjer, prickar, bokstäver , suddigt och klart om vart annat fick det att snurra till, baksmällan kom omedelbart genom huvudvärk. Sen dags att en sista gång kolla in bågarna. Måtte  man nu valt rätt bågar och inte gjort ett felval när det gäller styrka och slipning. MEN det visar sig ju inom kort.

I övrigt så är det nu dags att lägga in överväxeln när det gäller trädgård ( ligger typ 8 månader efter) , vårstädningen av huset, städa bil och annat som farit "illa" under vintern. Dessutom ska de senaste två veckornas utbildning i Nynäshamn summeras och renskrivas. Har typ stenograferat i två veckor, anteckningarna är inte att leka med. Sen ska alla "hemläxor" göras innan vi i kursen återsamlas igen.

Utöver detta är det dags att knåpa i hop ett par insändare, bloggar och detaljplanera delar av årets verksamhet inom IF Metall. Arbetet med kommande års kongress har startat sedan en tid tillbaka och vi alla inom förbundet har ett jobb att göra..  Så ….det finns att göra.

Först ska vi i övermorgon fira Sveriges Nationaldag. Vi ska vara stolta över vårt land och vår flagga. Att vi sedan får en ledig dag i samband med dagen är inte helt fel heller. Men det är i övermorgon det. Vi börjar med morgondagen.

 

2 kommentarer

  1. Maria Östberg

    Och jag klagar på huvudvärk efter en ”vanlig” dag som fackligt förtroendevald efter avslutad lönerevision!
    🙂
    Men du har rätt (som vanligt) det finns att göra!
    En dag i taget vandrar vi upp för backen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.