milde tid

..va fort tiden går. Redan 17 juni och semestern närmar sig med stormsteg. Har inte ens börjat fundera över vad vi ska hitta på för bus, mys och roligt under ledigheten. Men vis av erfarenhet så brukar det ordna sig till slut. Landet och världen ligger öppen. Kanske man skulle kasta en pil på en karta och där där träffar, dit åker man. Ja just ja, glömde en liten detalj bara. Saker och ting ska bokas och framförallt betalas. Pilen skulle ju kunna hamna på Las Vegas, Kairo eller mitt i prick på världens dyraset hotell. Men jag skulle kunna tjuvkasta typ 25 ggr och se vart det leder…ingen behöver ju veta

Kanske inte ska chansa med pilen utan ta en timme eller två och tänka till. Det är alltid skönt att byta miljö en stund och bara vara. Hemma på gården finns det alltid att göra och på semestern behöver man inte alltid något att göra. Men vi får se. Pil eller inte pil så kommer semestern inom kort.

Sen kan jag konstatera att Kommunal i eftermiddag sa nej till medlarnas bud inom trafiksidan. Stå på er säger jag. Här nedanför är kraven, krav som inte alls är orimliga. Ta en titt på hur VDar, höga chefer och andra kan höja sina löner och förbättra sina villkor. Jämför och ta ställning. Nästa gång är det dina arbetsvillkor som inte är värda att förbättras.

15 år på samma jobb och fortfarande provanställd. Schemaläggning ner på sekunder och hundradelar och 13 timmars arbetsdag. Entreprenörsbyte i trafiken – då måste du söka om ditt jobb. Så ser verkligheten ut för många anställda inom trafiken i Sverige. Arbetsgivaren vägrar att möta Kommunals krav om förbättrade villkor och därför varslar Kommunal om strejk för 1 400 anställda i trafiken.

Medlarnas bud var ett skambud! I budet ingick inte några som helst förbättringar för våra medlemmar och anställda inom trafiken. Strejken bryter ut i Stockholm, Södertälje och Umeå kl. 00.01 den 19 juni.

Kommunal kräver bättre arbetstider och anställningstrygghet i trafikbranschen. Några fler av Kommunals avtalskrav är:

– Kommunal kräver 1740 kronor under en treårsperiod.

– Kommunal kräver att det införs lägsta löner för olika personalkategorier i avtalet.

– Kommunal kräver att vid trafikupphandlingar och entreprenörsbyten ska all personal övertas av den nya entreprenören eller underentreprenörer.

– Kommunal yrkar minst 11 timmars dygnsvila för alla.

– Kommunal yrkar att avtalets regel om minsta rasttid om 30 minuter ändras till 45 minuter.

– Kommunal yrkar att tid innan utlägg av pauser ska beräknas på arbetstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.