snart så

Pust å stånk..tre veckor kvar tills fabriken stänger och dom som sliter på golvet får sin semester. Å det kan jag lova, dom är värda varenda minut av sin ledighet, och mer därtill. Även jag räknar ner dagarna, men jag ska minsann inte klaga. Jobbigt att kliva upp, och jobbigt att vara närvarande, det är det även för mej, men av helt andra anledningar. Så tiden skynda på så ledigheten kommer snabbt.

Helgen har varit kanonbra. Midsommarafton, vilket väder, vilket sällskap…en höjdarkväll som inte slutade förrän ¨långt in på morgonen. Tack vännerna och tack väderguden för solen.
I dag har trädgården fått en make over, nu börjar den bli som det var tänkt. Kvar är ”bara” jordgubbslandet, å fy f, där finns mycket mer än jordgubbsplantor, men skam den som ger sig.

Strejken för kommunals medlemmar som kör buss ser ut att utvidgas vid midnatt. Bra, stå på er. IF Metalls Styrelse för Södra Västerbotten har tagit ett beslut …Vi står bakom er och stöttar er.Till er andra vill jag säga. Ta en funderare över strejken. Något har hänt på arbetsmarknaden, när konflikter nu handlar om villkoren och inte främst om lönen. Nästa gång är det kanske dina villkor som är på väg att försämras, dina villkort som plockas bort/sönder bit för bit…

I övrigt tänker jag avsluta med en bild. En bild som säger mer än tusen ord, fast jag kan förklara lite. I fjol till midsommar samlades vi på ena sidan släkten för fest i dagarna två..I år saknas två av oss. Mycket tok har hänt på ett år..därför faller tårarna

293177_10151102073920747_1003231292_n

En kommentar

  1. Pingback: Fler bussar stannar | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.