1:a april ?

Århundradets bluff av Reinfeldt

Det är dags att syna Reinfeldts bluff när han talar om bidragslinjen, skriver Ulf Björk och Carola Andersson från IF Metall.

Två av tre väljare önskar att det vore större skillnader mellan de politiska partierna enligt en studie som presenteras under Almedalsveckan.

Skillnaderna finns fortfarande, men tack vare att delar av den svenska journalistkåren, enligt vår uppfattning, mörkar eller tar inte reda på fakta så syns inte skillnaderna.

Reinfeldt satsar allt fram till valet för att vinna majoritet för arbetslinjen mot bidragslinjen. Det är dags att svenska väljare får reda på vad Reinfeldt menar med bidragslinjen.

Svenska folket vet inte att exempelvis jobbskatteavdraget har betalats av löntagarna och det är de sjuka, arbetslösa och pensionärerna som fått lägre ersättning för att finansiera jobbskatteavdraget.

Det värsta av allt. Det har gått sju år och högern fortsätter att bluffa svenska folket och det har ännu inte kommit fram sanningen om deras siffertrixande.

Riksdagens utredningstjänst har räknat fram att 2011 så använde Borg 114 miljarder kronor som löntagarna avstått ur sitt löneutrymme till exempelvis arbetslöshet, sjukförsäkring, pensioner och barnomsorg till jobbskatteavdrag.

Till det ska läggas 43 miljarder som togs ut ur pensionssystemet i stället för att gå till pensionärerna.

Det är århundradets bluff när Borg och Reinfeldt hela tiden pratar om höjda skatter när Socialdemokraterna vill höja ersättningarna i a-kassan och sjukförsäkringen.

Att Socialdemokraterna vill höja ersättningarna är helt rätt.

Det gör man för att i första hand få ett rättvisare Sverige.

I och med höjningarna så får det en ökad efterfrågan på varor och tjänster som skapar fler jobb enligt ett antal forskare, även inom Svenskt Näringsliv.

Reinfeldt bluffar stort när han pratar om att hans arbetslinje ska ge fler arbeten, trots alla skattesänkningar har det inte skapats nämnvärt fler nya arbeten.

Sänkt bolagsskatt, sänkt restaurangmoms och sänkta arbetsgivargifter för unga har kostat statskassan 40 miljarder, men knappast gett nya arbeten.

Reinfeldt pratar om att Socialdemokraterna står för en bidragslinje, men är väldigt tyst om att hans egen ”arbetslinje” är rena bidragsmaskinen till det svenska kapitalet som fått bidrag på 40 miljarder om året.

Det är svenska folkets pengar Reinfeldt använder till att göda företagen med, pengar som hade gjort större nytta inom sjukvård och skola och dessutom skapat nya riktiga arbeten med ordentliga löner.

Det är dags att de svenska väljarna får reda på sanningen och att svenska journalister synar århundradets bluff.

Ulf Björk
IF Metall Södra Västerbottens S-förening
Carola Andersson
Ordförande IF Metall Södra Västerbotten

En kommentar

  1. Pingback: Centerpartistisk desperation | Görans tankar och bagateller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.