jobbskapande ?

Nu är det dags igen
Vad ska vi tro det handlar om ? Jo arbetsmarknadspolitik, såklart.
Såg just på nyheterna och som vanligt så stiger blodtrycket en aning, och jag ställer mej återigen frågan. VAD ÄR DET JAG INTE FÖRSTÅR och INGEN KAN FÖRKLARA.
Denna gång handlar det om det nya, (förenklade antar jag det också ska heta) reglerna för arbetslösa som infördes av regeringen den 1 september. Kort innebär det att de arbetslösa ska på ytterligare ett sätt redovisa hur många jobb man sökt/vecka, antal arbetsintervjuver och utfall av dessa osv. Gör man inte detta så ska man rapporteras in till a-kassan som i sin tur fått stängare direktiv och oftare måste stänga av den arbetssökande.
Vill ni veta mer om det så googla.
Åter till det jag hörde på Tv:n

Företagare har nu börjat dra sig för att på/via arbetsförmedlingen annonsera lediga jobb pga att man får in en alldeles för stor andel ansöknngar som tar enorma resurser från företagen. Den stora mängden ansökningar beror på att arbetslösa måste söka alla jobb, även de jobb man inte är kvalificerad för. Detta innebär då att arbetslösa får färre jobb att söka via arbetsförmedlingen
Arbetslösa måste också söka ”rätt mängd jobb” … vad är ”rätt mängd” och och vem bestämmer vad som är ”rätt mängd”?

Eftersom arbetslösa måste söka alla typer av jobb så måste ju arbetsgivarna skala bort minst halva högen av ansökningar utan ens ha tittat igenom högen. Förmodligen ligger det där i bortsorterade högen just den person man söker, personen med rätt kompetens.
Samtidigt skriker en del arbetsgivare att dom inte hittar rätt kompetens till sina arbetsplatser…MOMENT 22:2
En del arbetsgivare använder dock detta som argument mot oss i facket när vi lyfter frågor om arbetsmiljö och andra villkor. Då säger man ” men här är det väl bra, se bara , vi har så här många som söker…JO, men reglerna bidrar också till ett stort antal sökande.
Så en sista undran..Har detta skapat fler jobb ???
jo för a-kassans handläggare, för arbetsförmedlingens personal MEN INTE FÖR ARBETSLÖSA..jo förresten för dem har det skapat mer oavlönat arbete som inte kommer ge något värde i CV:t
Sämre ersättning, ingen ersättning, fler regler och mer kontroll, har aldrig och kommer aldrig skapa fler jobb….punkt

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.